изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:12 EET
Опитаха да убият бащата на Райко Кръвта    
Ред и сигурност Перник. Опит за убийство е извършен в град Батановци, област Перник, съобщиха за Агенция \\"Фокус\\" от ОДП-Перник. Срещу Васил Станков, баща на Райко Василев-Кръвта е стреляно от автомобил. Самият Станков в това време също се е движел с автомобил към Перник. Станков е ранен в шията, в момента е в пернишката болница.


“Сформирана е специализирана група под ръководството на директора на ОДП - Перник комисар Димитър Шереметев, която работи активно по установяване на извършителите”, казаха още от полицията в Перник. От ОДП отправят призив към всеки, който е бил по някакъв начин свидетел на инцидента, да се обади на телефон 166, като анонимността му ще бъде гарантирана.
Според говорителя на ОДП-Перник до момента не може да се каже дали има връзка между този инцидент и убийството на Райко Василев-Кръвта.
Сигналът е подаден в полицията 10.00 часа тази сутрин.

Агенция “Фокус” припомня:

На 19 септември 2001 г. избухва бомба, която срива стълбището на блок 5 на ул. \\"Благой Гебрев\\" в град Перник , където живее търговецът на дрога Кръстю Х.
В същия вход живеят и други двама криминално проявени лица - Красимир Стоянов-Мотореца и Веселин И.-Месаря. Те са разпитани в полицията. Тримата са свързани с известния в подземния свят Райко Кръвта.
На 17 април 2005 г. Райко Арарски - Кръвта е задържан заради заплахи срещу служител на РДВР. Полицаят залавя двама дилъри с 300 дози хероин, които са от групата на Райко Кръвта.
След задържането им полицаят е заплашван да внимава какви показания ще даде на делото. Оказван е и натиск на негови роднини. За заплахите са уличени Райко Кръвта и още трима.
В началото на май 2005 г. полицията разбива престъпна мрежа, която действа в Перник от два месеца.
Служители на РДВР арестуват двама перничани, които организират незаконен хазартен бизнес с футболни мачове. Средната им седмична печалба е приблизително 25 000 лв. без да плащат държавна такса и без да имат разрешение от Комисията по хазарта.
Мрежата има йерархия - букмейкъри приемат залозите и изплащали печалбите, касиери отчитат оборота на организатора. В групата има отговорници, които събират \\"лошите\\" залози. За своята дейност букмейкърите получават 4% от оборота.
При операцията са иззети документи, доказващи престъпната дейност по чл. 327 от НК - организиране на хазартна игра без разрешение. За това престъпление законът предвижда затвор до три години или глоба от 100 до 300 лева.
За тартор на групата се сочи Райко Кръвта, известен в подземния свят на Перник с многото си имена. Бандитът сменя три пъти името си заради многобройните си криминални регистрации.
Плевенският съдия Валери Цветанов сменя имената на Райко. Арараски всъщност е 35-годишният Райко Василев, който си сменя името преди около 2 години.
Името на съдията нашумява, след като на 19 март 2004 г. двама убийци с черни дрехи и тъмни мотоциклетни шлемове го прострелват с автомат \\"Калашников\\" минути, след като Цветанов паркира пред дома си. Нападателите напускат престъплението с мотор. Според разследващи поръчителят на покушението не е между живите. За физическото му отстраняване са заподозрени хора от обкръжението на Кръвта.
На 6 юни 2005 година РДВР – Перник провежда акция за задържане на Райко Кръвта, Кръстьо Кръстето и Александър Стоянов-Муката в заведение “Елит” в квартал Изток в град Перник.
В заведението присъстват също Десислава Георгиева /23 г./ и Капка Асенова /30 г./, Иванка Чакова /22 г./, които са бременни и са в компанията на гореспоменатите.
В специализираната полицейска операция на 6 юни в кафе “Елит” не участват служители на НСБОП. Арестът е извършен от служители на полицията.
Райко Кръвта, Кръстьо Кръстето и Александър Стоянов-Муката се опитват да се освободят от оръжия - боен пистолет “Цървена звезда” и от газов пистолет.
Тарторът на наркодилърите в Перник е задържан за изнудване и отправени заплахи към полицай и семейството му, които работи по случая, при който в пернишкия квартал „Мошино\\" са задържани двамата дилъри с 300 дози хероин. Групата на Райко Кръвта се опитала да принуди полицая да даде фалшиви показания пред съда, за да бъдат оневинени хванатите с дрогата Емил Цветков-Зеляро и Бойко Славчев-Врачанеца.
На 19 юли 2005 година Военната Прокуратура разпорежда проверка за правомерността на действията на органите на РДВР - Перник при ареста на Райко Кръвта и Кръстьо Кръстето в заведение “Елит” в квартал Изток. Проверката е провокирана от три жалби, подадени във Военна Прокуратура от трите бременни перничанки.В техните молби е посочено, че арестът е направен демонстративно и е било възможно да пострадат невинни граждани. Те самите са били страшно уплашени и са преживели стрес, който би могъл да навреди на здравето им, се твърди в документите. В заведението присъства и четвърта бременна жена, която не подава жалба.

ХРОНИКА НА ПОКАЗНИТЕ УБИЙСТВА В БЪЛГАРИЯ 1993 г. – 2007 г.

 


Сходни връзки

Опитаха да убият бащата на Райко Кръвта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди