изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:10 EEST
Вендета в Перник! Петков се хвана за главата    
Ред и сигурност 28-годишният известен бандит и най-вече наркопласьор Николай Христов - Хайо бе прострелян в Перник с девет куршума, два от тях смъртоносни.

Това каза пред журналисти Димитър Шереметиев, директор на ОДП – Перник, цитиран от “Фокус”. Разстрелът е станал около 19.45 часа във вторник, когато Хайо е спрял с шкодата си в центъра на града пред хотел “Струма”, за да разговаря с трима свои познати. Стрелбата дошла от идващ зад него "Форд", уточни БТА. Малко по-късно полицията е открила форда, опожарен в района на бившия стъкларски завод "Кристал".
След стрелбата колата на Николай Христов потеглила сама и се блъснала в парапета пред хотела.
Според криминалисти убитият е сред водачите на голяма пернишка банда, разпространител е на дрога, касоразбивач, крадец и търговец на коли.
Все още не е ясно кои са убийците му. Работи се по множество версии, не се изключва и разстрелът да е следствие от покушението на 11 февруари срещу Васил Станков – баща на убития Васил Арарски (Райко Кръвта), предаде БТА. Комисар Шереметиев припомни, че Васил Арарски бе убит през 2005 г. отново пред хотел “Струма”. Той бе сочен за един от най-големите наркоразпространители в региона. Преди седмица за втори път стреляха по баща му, който в момента се намира в болница в тежко състояние (виж линка). През септември миналата година пък стреляха по наркодилъра Румен Стефанов – Алф пред дискотека „Че Гевара“ в пернишкия квартал „Мошино“.
През последните две години убийствата у нас намаляват и то чувствително. Това е в резултат на много по-стройна организация въобще в работата на службите, заяви вътрешният министър Румен Петков по БНТ. Относно разчистването на сметки в Перник и убийството на Николай Христов-Хайо той коментира, че това продължава повече от десетилетие и очаква от главния секретар на МВР решение в две посоки. Първо решителна намеса на дирекцията на полицията, и второ - много прецизен преглед и оценка на работата на част от ръководния състав на дирекцията, защото това нещо не може да продължава, заяви Петков. Той допълни, че има редица дирекции, които са много силни и оперативни и при ясното съзнание, че в Перник става въпрос за “противоборството на два клана”, очевидно в този град някой не си върши работата, подчерта вътрешният министър. dir.bg
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Вендета в Перник! Петков се хвана за главата | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вендета в Перник! Петков се хвана за главата
Автор: Anonymous да 2008-02-20 @ 22:41 EET
I za kadeto i da se hwane ministara -fakt srelq se kato nqma prawosadie i taka sledwa6iq da wlze w "sada" na pricela!!!
Вендета в Перник! Петков се хвана за главата
Автор: Anonymous да 2008-02-22 @ 19:02 EET

Е, какво правосъдие да има, като народа хич не му пука за законите. Ти го осъждаш, щото 23458597 свидетели са го видели да извършва престъпно деяние, а пък той вика:"Осъдиха ме, щото другата страна плати"... Ми като няма правосъдие - дай, тогава ще бесим. Дървета има, въже и сапун също. Ама хора дали ще останат. Щото ний навремето се смяхме на Бай Ганя, дето викаше, че сички са маскари. Ама сега май наистина е тъй - сякой само мрънка и се оправдава. Като го хванат с ръцете в кацата и вика: "Ой! За първи път ми е! Подведен съм!"

А тия дето се стрелят, тях правосъдие не им трябва. Те помежду си си решават споровете. Както се вижда - бързо и ефективно. Ама дали е добре за нас, останалите и децата ни. Хич, даже не знам. ;)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди