изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:05 EEST
Възможно е в Германия да са открити фрагменти от Кехлибарената стая    
По света Търсачи на съкровища са попаднали на отмъкнато от нацистите злато, за което предполагат, че е от знаменитата стая, намирала се в Екатерининския дворец в Царское село край Санкт Петербу

Възможно е в Германия да са открити фрагменти от т.нар. Кехлибарена стая, съобщава днес британският в. "Таймс".

Преди дни германски търсачи на съкровища са попаднали близо до село Дойчнойдорф на отмъкнато от нацистите злато, за което изследователи предполагат, че е от знаменитата стая, намирала се в Екатерининския дворец в Царское село край Санкт Петербург.

В селото на дълбочина 20 м се намира направена от човешка ръка пещера, където е струпано злато или сребро. Според специалистите то е или от Кехлибарената стая, или може да отведе до друго скривалище, където тя се пази.

Търсачите на съкровища още не са стигнали до пещерата, тъй като за това е нужно време и специална техника.

От Втората световна война насам за Кехлибарената стая (AmberRoom.org) е писано много. Окопалите се в околностите на Ленинград германски войски плячкосали двореца и в края на 1941 г. изнесли стаята в главния град на бившата Източна Прусия Кьонингберг.

Там тя останала в кралския замък до пролетта на 1944 г., когато била опакована и подготвена за изпращане в Германия. Оттогава следите й се губят.

Кехлибарената стая представлява помещение напълно облицовано с кехлибарени панели със златен кант и огледала. Заради своята красота била наричана "Осмото чудо на света".

Създадена е в началото на XVIII век в Прусия. Скоро след направата и е подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на тогавашния му съюзник руския цар Петър I.

netinfo.bg

 


Сходни връзки

Възможно е в Германия да са открити фрагменти от Кехлибарената стая | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди