изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:17 EET
ВСИЧКО ЗА ПОЖАРА И ИЗГОРЕЛИТЕ ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ-КАРДАМ    
Новини

 Поне три са жертвите от пожара в нощния влак № 2637 от София за Кардам. Напълно са изгорели спалният и кушет-вагонът.

По непотвърдена информация обаче в единия от двата вагона са намерени четири овъглени трупа. В кушет-вагона, откъдето е тръгнал пожара, е имало 35 пътници, а в спалния - 27, съобщи БНР.



Деветима души бяха обгазени, като четирима от тях са в по-тежко състояние и остават в болницата на Червен бряг. Там са останали четирима души - две жени - на 22 и 47 години от Добрич, мъж на 43 години, който има астма, и пострадал полицай на 40 години, предаде БТА. Според лекуващите няма опасност за живота им.
Пожарът е възникнал в 23:40 ч. снощи в участъка между гарите Кунино и Червен бряг, на около 3 км от Червен бряг. Огънят е потушен до около 02.00 ч. през нощта. Действията на пожарникарите са продължили и след това до окончателно ликвидиране опасността пожарът да пламне отново.
Композицията се е състояла от общо 9 вагона. Пътниците от влака са транспортирани с автомобили до гара Червен бряг, където са им осигурени храна и напитки.
Пет спасителни екипа са гасили пожарa във влака съобщи комисар Емил Маринов, директор на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Два от екипите са от службата в Червен бряг, два са пристигнали от Плевен и един - от Луковит.
Наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев заяви, че Окръжна прокуратура-Плевен е започнала досъдебно производство за произшествието, при което има загинали пътници. Прокурорът уточни, че броят на обгорелите тела ще стане ясен по-късно днес, след като завърши сутрешният оглед на дознателите.
Движението на влаковете е отклонено през Горна Оряховица. В пътните участъци Мездра-Горна Оряховица-Плевен ще бъдат пуснати допълнителни влакове.  dir.bg

Три жертви (ОБЗОР)
29 февруари 2008 | 09:04 | Агенция "Фокус"
Червен бряг. Най-малко трима души загинаха, след като се запали влак, движещ се по линията София-Кардам. Инцидентът е станал 20 минути преди полунощ в района на гара Червен бряг. Все още не са идентифицирани телата на загиналите.
Пострадали са девет души, които са били прегледани от екипи на Спешна помощ в Червен бряг. Четирима от тях са хоспитализирани с обгазяване в реанимацията на болницата в Червен бряг, а останалите петима са освободени за домашно лечение. Приетите за лечение в болницата са на възраст между 22 и 66 години: П. Д. К. - на 22 години; М. Т. Н. – на 66 години; Х. М. Х. на 40 години и И. И. Б. – на 43 години. Състоянието им не е тежко и са без опасност за живота.
На мястото на инцидента се провеждат следствени действия. Районът на жп-гарата в Червен бряг е отцепен. Пред гарата е пълно с хора. Автобус вече е откарал част от пътниците до град Роман, откъдето ще бъдат прехвърлени на други влакове. Автобусът е бил пълен до краен предел. Пред гарата в Червен бряг има чакащи хора поне за още два автобуса.
Жители на Червен бряг разказаха, че инцидентът е станал на влизане в града в района на маслобойната. Тя се намира в индустриалния квартал в града. В района има много складове. В началото охранителите на складовите помещения помислили, че гори маслобойната и се обадили на пожарната. Говори се, че има четирима загинали и много ранени. Дерайлирали са вагони. Служители на БДЖ в Червен бряг съобщиха, че движението ще бъде възстановено около обяд.
Заради инцидента по обиколни маршрути са отклонени следните влакове:
Нощният влак № 2636 от Добрич за София след Горна Оряховица е отклонен през Тулово и Карлово за София;
Ускореният бърз влак "Янтра" № 2608 от Горна Оряховица за София е също отклонен през Тулово и Карлово за София;
Ускореният бърз влак "Златни пясъци" № 2601 от София за Варна е отклонен през Карлово, Тулово и Горна Оряховица;
На място е и министърът на транспорта Петър Мутафчиев, който посети болницата в Червен бряг, където са настанени пострадалите от пожара. Между тях е и полицай, помогнал по време на спасителната акция.

Все още има много пътници от запалилия се влак към Червен бряг, които очакват да бъдат извозени
29 февруари 2008 | 08:53 | Агенция "Фокус"
Червен бряг. Районът на жп-гарата в Червен бряг е отцепен. Пред гарата е пълно с хора, предаде репортер на Агенция "Фокус". Автобус вече е откарал част от пътниците от запалилия се бърз влак София-Кардам до град Роман, откъдето ще бъдат прехвърлени на други влакове. Автобусът е бил пълен до краен предел. Пред гарата в Червен бряг има чакащи хора поне за още два автобуса.
Жители на Червен бряг разказаха, че инцидентът е станал около полунощ на влизане в града в района на маслобойната. Тя се намира в индустриалния квартал в града. В района има много складове. В началото охранителите на складовите помещения помислили, че гори маслобойната и се обадили на пожарната. Говори се, че има четирима загинали и много ранени. Дерайлирали са вагони. Служители на БДЖ в Червен бряг съобщиха, че движението ще бъде възстановено около обяд.
Катаджия, участвал в спасителните действия в Червен бряг, е получил инфаркт
29 февруари 2008 | 09:15 | Агенция "Фокус"
Червен бряг. Катаджия, участвал в спасителните действия в Червен бряг, е получил инфаркт. Това съобщи за Агенция "Фокус" управителят на болницата в града д-р Георги Георгиев. В здравното заведение е настанен още един служител на КАТ, който е бил обгазен. С дихателни усложнения са приети и трима от пътниците във влака. Към момента състоянието им е стабилно.
Както "Фокус" съобщи, най-малко трима души са загинали при пожар в бързия влак, движещ се по линията София-Кардам. Инцидентът е станал 20 минути преди полунощ в района на гара Червен бряг.

Трима загинаха, девет са ранени при пожар във влака София-Кардам

Трима души са загинали,а девет са ранени след пожар в два вагона на бързия влак СофияКардам, съобщи за Дарик транспортният министър Петър Мутафчиев.

По време на движение на влака, на 2 км от Червен бряг, пожар избухва в кушет вагона, разказа изпълнителният директор на БДЖ Олег Петков. Огънят бързо се е разпространил и докато превозната бригади е успяла да откачи горящите от негорящите вагони, пламъците са се прехвърлили върху спалния вагон. Напълно изгорели са вагони 2 и 3 по посока на движение.

Четирима от деветимата пострадали са били настанени в реанимацията на Центъра за спешна помощ в Червен бряг. Те са с увреждания от инхалацията на токсични газовеот горенето на вагона. Състоянието им вече е стабилизирано, увери д-р Данаил Димитров от Спешния център.

Другите петима пострадали са с по-леки наранявания и са били изписани. Останалите пътуващи във влака – около 40 човека са евакуирани и извозени до техните дестинации, като транспортът е осигурен от БДЖ.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев е посетил мястото на инцидента, а по-късно и настанените в болницата в Червен бряг пострадали хора.
Предстои пълен оглед на място - от прокуратурата и областната полиция и тогава ще може да се каже каква е причината за пожара, съобщи Мутафчиев.

Транспортният министър уточни, че движението на влакове в района е преустановено, докато се извърши огледа и се преместят вагоните от линията. Тъй като те са наклонени, създават опасност за други преминаващи композиции. Влаковете по маршрута СофияГорна Оряховица се отклоняват през Тулово и Карлово.

Петър Мутафчиев каза, че семействата на загиналите и пострадалите пътници могат да получат обезщетения от застраховането, което поема БДЖ.

dariknews.bg

 


Сходни връзки

ВСИЧКО ЗА ПОЖАРА И ИЗГОРЕЛИТЕ ВЪВ ВЛАКА СОФИЯ-КАРДАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди