изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:19 EEST
Отхвърлят версията, че пламъците във влака са предизвикани от купонджии    
НовиниДобрич. Като глупост определиха двете оцелели от пожара във влака София \- Кардам момчета от Добрич, Здравко Радославов и Станимир Колев, версията, че огънят е предизвикан от запалена цигара по време на купон, предаде кореспондентът на радио \\"Фокус\\" \- Варна.

И двамата са категорични, че техни приятели са изпили по бира в коридора и това, че са били по\-шумни и са стояли до късно, е спасило много от пътниците. \\"Точно тези \\"купонджии\\" реагираха най\-адекватно при спасяването на хората\\", бяха категорични Станимир и Здравко. По думите им момиче е казало пред тях, че луминисцентна лампа в купето й е гръмнала, докато е спяла и огънят е лумнал веднага.
\\"Пето и шесто купе бяха женски. Не е възможно някой да е пушил вътре. В шесто купе имаше две възрастни жени и не виждаме как са купонясвали\\", казаха още двете момчета. По думите им не е имало организирана евакуация. Някои от пътниците са споделяли, че в паниката дори са били блъскани и прегазени от други пътници. Полина, която е настанена с обгазяване в болницата в Червен бряг, е имала късмет, че приятелят й е бил в съседно купе, тръгнал да я търси и успял да я измъкне колабирала.
\\"Хората излизаха без обувки, без дрехи. Едни на други си даваха дрехи. На едно момиче направихме обувки от попаднали ни парцали. В същото време един таксиметров шофьор беше решил да изкара пари от нас. Един час стояхме на мястото на инцидента\\", разказаха с огорчение младежите. По думите им за 4\-5 минути огънят е обхванал вагоните.
Здравко е 19\-годишен, учи компютри в Софиския университет, а Станимир е на 21, студент по икономика, 3\-ти курс.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Отхвърлят версията, че пламъците във влака са предизвикани от купонджии | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди