изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:05 EEST
25-ГОДИШНИЯТ ДАНИЕЛ ТАКА И НЕ ПРИСТИГНА ЗА СВАТБАТА СИ    
Общество В неделя той щеше да сключи граждански брак с годеницата си - Настя Шабан, която дойде от Минск, Беларус, заедно със сестра си" - разказва майката Дорка Вичева

25-годишният Даниел Вичев не е сред късметлиите, оцелели от огнения ад във влака-убиец. През сълзи родителите му - Васил Вичев и майка му Дорка Вичева, разказват, че синът им, който е дипломиран корабен инженер, е имал насрочено интервю в четвъртък миналата седмица в 17 часа в столицата за работа. "Беше атрактивна оферта и той отиде на интервюто. Тъй като нямаше друга възможност да се прибере от София, вечерта се качи във влака за насам. Днес /б.а. - в събота/ трябваше да бъдат последните ни приготовления, защото в неделя той щеше да сключи граждански брак с годеницата си - Настя Шабан, която дойде от Минск, Беларус, заедно със сестра си" - разказва майка му.

"Това не е влак - това е железен ковчег. Да се купят два мерцедеса по-малко, но да се купят вагони. Какво е това? Как може да пламне така един вагон. Това не е държава. Ние имаме само територия без държавност. Един овчар се грижи за овцете си - коли ги, но като се разболее някоя - пали москвича и по нощите търси ветеринаря, а държавата нищо не прави за нас. Как може да няма информация? Аз сам ходих и търсих - отникъде нищо. Как може в 21 век да няма на магнитен носител имената на пътниците, а само на една хартия, която е изгоряла. Влакът Кардам - София е най-дългата дестинация в държавата, а е най-мизерната, през зъби и гълтайки сълзите си допълва Васил Вичев. Той самият има транспортна фирма. "На маймуна ме правят чиновниците в тази държава за сигурността на пътниците, а тук къде е сигурността им. Това не са вагони, а железни ковчези" - добавя Вичев.

Не е възможно детето ми да е изгоряло, нарежда майка му Дорка. "Той беше активен спортист и не спираше с приятели да играе футбол. Висок е, атлетичен - 180 см. С Настя се запознаха на бригада в Шотландия и от три години са заедно. Канехме се през лятото да направим сватба, а сега само да се разпишат. Пет години като студент ходи на бригада в Шотландия. Все си мисля, че ще си дойде или ще се обади от някъде" - разказва Дорка.

Даниел има сестра, която работи в правосъдното министерство. Тя е последната, видяла Даниел жив преди да се качи във влака-убиец. Двамата са купили билет за последния му път в бюро "Рила" в столицата. Настя и сестра й така и не дочакват момчето да се прибере.

Вчера близки на Даниел бяха в моргата в Плевен, за да приберат последните му останки. НДТ

 


Сходни връзки

25-ГОДИШНИЯТ ДАНИЕЛ ТАКА И НЕ ПРИСТИГНА ЗА СВАТБАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди