изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:07 EET
Огънят във влака София-Кардам се разрасна за минути, разказа Влайка Денчева    
Новини София. От пето купе във влака София-Кардам се спасихме само три жени. Останалите, за съжаление, не успяха. Това разказа пред Агенция „Фокус” пътничката Влайка Денчева, пътувала в пето купе на злополучни влак в нощта срещу 29 февруари.

Денчева обясни, че около 23.00 часа решила да отиде до тоалетна, но в момента, в който излязла от купето, установила, че съседното гори. Тя веднага се върнала и уведомила пътниците от купе номер 5 за инцидента. Две момичета, за които след това се установи, че са загинали, веднага са станали и казали да се затвори вратата, за да не влиза дим в купето. След това друго момиче обаче казало да се отвори вратата, за да не се заключи и да не могат да излязат. Влайка Денчева обясни, че прозорецът на купето не е могъл да се отвори, тъй като механизмът му бил развален. По тази причина пътниците отворили прозорецът, който бил в коридора на кушет-вагона.
“Беше невъзможно шест души да излезем от купето за по-малко от една минута”, каза още Денчева. Нейната реакция била да бяга от влака и, когато видяла пламъците, които се разнасяли из целия коридор, побягнала. Тя допълни, че в паниката дори забравила за мъжа си, който бил в съседно купе. По думите на Влайка Денчева огънят се разраснал за няколко минути – във времето, в което тя влязла в купето, затворила вратата и веднага я отворила, огънят вече бил в коридора. Според Денчева всички пътници от купе номер 6, където възникнал огънят, се спасили. Никой от тях обаче не предупредил съседните купета за пожара.
“Единственото, което чух от шеста кабина, бе мъжки глас, който казваше, че горят пердетата. Аз не знам как този човек седеше в кабината, след като пламъците излизаха дори изпод вратата”, разказа още Влайка Денчева.
Мария СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Огънят във влака София-Кардам се разрасна за минути, разказа Влайка Денчева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди