изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:01 EEST
ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР    
Общество 5 март бе обявен за траурен ден в община Добрич във връзка със смъртта на загиналите във влака -ковчег четирима добричлии  20-годишната Валерия Желева, 22-годишната Антоанета Тодорова, 25-годишният Даниел Вичев и 57-годишният Калчо Енчев. От 9 часа днес пред храм "Свети Георги" се организира и общоградско възпоминание. Това реши на извънредно заседание вчера Общинският съвет в Добрич

22-годишната Антоанета Тодорова, 20-годишната Валерия Желева, 25-годишният Даниел Вичев и 57-годишният Калчо Енчев

 

 

 

5 март 2008 г. бе обявен за траурен ден в община Добрич. Решението взе на извънредна сесия вчера Общинският съвет след идентификацията на всички девет жертви от изгорелия влак София-Кардам. От тях четирима са от Добрич.  В началото на заседанието си Общинският съвет почете с едноминутно мълчания загиналите във влака-ковчег. Местният парламент прие и декларация. Тя е адресирана до президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя. В нея се настоява правителството да поеме  отговорността за смъртта на нашите съграждани и да окаже необходимата медицинска и финансова помощ на семействата на жертвите и пострадалите в трагичния инцидент. В документа се заявява, че Министерството на транспорта носи цялата отговорност за трагедията с влака София-Кардам-София.

”Настояваме веднага да бъдат наказани лицата, отговорни за  трагичния инцидент”, се казва още в декларацията. Общинският съвет настоява да се вземат незабавно конкретни мерки за осигуряване на бърз, удобен и сигурен железопътен транспорт от София до Кардам и обратно. Иска се до 3 месеца Министерството на транспорта да представи пред Министерския съвет и пред Народното събрание дългосрочна стратегия за развитие на железопътния транспорт, реално обезпечена с финанси.

В Почетната книга на Добрич ще бъдат вписани имената на всички млади хора от Добрич, които са участвали в спасяването на пътниците в горящия влак. Кметът Детелина Николова каза, че се среща и ще продължава да се среща с участниците в спасяването, защото трябва да се уважава спасяването на човешки живот. Тя прочете и съболезнователни телеграми, които са получени в общината от кметовете на Видин - Румен Видов, и на Търговище – д-р Красимир Мирев.

Съобщено бе, че във връзка с трагичния инцидент и след разговори със семействата на загиналите, в деня на траур ще се проведе общоградско възпоминание в градинката пред храм “Свети Георги”. Там ще бъдат изложени снимките на загиналите във влака-убиец добричлии. Ще бъде отслужена панихида. НДТ

 

Декларация на Общински съвет град Добрич

 

 

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2008-03-04 @ 22:16 EET

Лека им пръст на всички и съболезнования на техните близки и приятели. Дано поне този път се намерят хора,които да поемат вината.Знам,че това няма да ги върне на белия свят,но поне това са длъжни да направят за тези хора.

ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2008-03-05 @ 09:13 EET
Моите САБОЛЕЗНОВАНИЯ! НЕмога да разбера до,кога 6те продалжават тези не6та направо съм в Шок,Това е голяма мистерия.......!А от ностно ПОлицията Са: Пълни Боклуци! ................... за Нищо не ставате Утрепки !
ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2008-03-05 @ 09:22 EET

Бог да ги прости!Жалко, много жалко че си отиват така нелепо хора!Мир на праха им!Толкова ми е тежко и мъчно!

ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2008-03-05 @ 10:25 EET
Мир на праха им! Съболезнования на близките! Няма сила, която да заличи мъката от тази голяма трагедия.
ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР
Автор: Anonymous да 2008-03-05 @ 10:57 EET
Бог да прости загиналите във влака .Аз пътувах точно преди една седмица за София и на всичкото отгоре бях с детето ,не ми се мисли къде щях да съм ако бяхме отложили пътуването.А относно влака никой не казва парното дали е работело може и от парното да е тръгнал огъня.Ако са го засилили повече като предната седмица.Значи на отиване беше адски ц студ благодарение че бяхме с малкия на треия етаж не усетихме толкова студа .Обаче на връщане беше ужас.Една жена попита кондуктора ще стане ли топло той и каза след половин час госпожо.МИна половин час и малко отидох аз чукам на вратата на кондуктора и ги гледам те са се събрали с другите кондуктори пият водка .Съжалявам че не ги снимах питам няма ли да се стопли в крайна сметка има малки деца болни хора пък и нали затова си плащаме за да сме на топло .Той започна да ми вика че не можел да влезе вътре.Както и да е до 12 час беше студено после като го надуха това парно беше топло наистина.Та мисълта ми е не би ли могло от парното да е тръгнал огъня.Дълбок поклон пред паметта на загиналите във влака.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди