изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:16 EET
"ЕДИН КОРАБ Е МНОГО ПО-НАДЕЖДЕН И СИГУРЕН"    
ОбществоТвърдят колегите на Даниел. "Не мога да си обясня, как няма да има система за автоматично гасене на пожар". Тези и още множество въпроси си задаваха вчера колегите на 25-годишния Даниел, докато чакаха пристигането на катафалката, за да го съпроводят в последния му път

"Един кораб е много по-надеждно средство за пътуване. Той е по-сигурен" - каза пред журналисти Бойко Георгиев - управител на "Вик Сандвик ИХБ", фирмата, в която е работил и Даниел. Млади мъже и жени, близки на родителите, не криеха сълзите си и недоумяваха как е възможно. "Аз не мога да разбера как може един влак да няма автоматична система за гасене на пожари. Във всеки кораб, във всяка сграда има такава система" - добави още  Бойко Георгиев. "Той беше изключително работлив, развиваше се с невероятни темпове, многообещаващ. Занимаваше се точно по специалността си, която завърши в Техническия университет във Варна - корабен дизайн. Бяхме го пуснали в отпуск и дори го чакахме да се върне, обмисляхме повишение на заплатата му и му предстоеше да замине в командировка" - продължи разказа си Бойко Георгиев.
Колегите му от фирмата, които бяха дошли вчера на гробищата в Добрич за последно сбогом, добавиха, че Даниел е работил половин година при тях, като фирмата им е българо-норвежка, базирана във Варненска корабостроителница, основана от Индустриален холдинг България и най-голямата в света дизайнерска корабна компания в Норвегия.
Настя така и не облече булчинска рокля. Тя заедно със семейството на Даниел го изпрати в последния му път, като момичето не сдържаше сълзите си. Бащата Васил Вичев я подкрепяше с думите: "Держись, Настя".
Църквата Арахангел Михаил в Гробищния парк така и не можа да побере стотиците близки, приятели и роднини, дошли да изпратят младия мъж и да си вземат последно сбогом.
Ковчегът с тленните останки на Даниел бе положен в близост до погребаната вече друга жертва на влака - убиец Валерия Желева.
 


Сходни връзки

"ЕДИН КОРАБ Е МНОГО ПО-НАДЕЖДЕН И СИГУРЕН" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди