изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:34 EET
Волен Сидеров: Възможно е пожарът във влака София-Кардам да е резултат от атентат    
Интервюта Лидерът на “Атака” Волен Сидеров пред Агенция “Фокус”

Фокус: Г-н Сидеров, смятате ли, че е възможно пожарът във влака София – Кардам да е резултат от атентат?
Волен Сидеров:
Да, смятам, защото има достатъчно данни за това. Вече експерти се изказаха, че не е нормално да има такъв бързо разгорял се пожар, с такива сериозни последици – изкривяване на стоманени конструкции, без някакви много бързозапалими и високоградусови вещества.


Бяха привеждани и експертизи – имам предвид от разстояние, защото на практика не беше направено реално антитерористично проучване. Но се изказаха експерти, според които по общия вид на последиците от пожара, по разказите на очевидици за две огнища, се прави заключение, че е много възможно това да бъде терористичен акт. Аз имам данни лично от наши активисти, които предават от Шуменско и Русенско думите на хора мюсюлмани, живеещи там. Те са предупреждавали свои познати по време на националния празник да не се пътува по влаковете.
Така че има достатъчно данни за извършване на атентат и фактът, че никой не поема отговорност, не означава, че това не може да бъде организирано. В България няма традиция да се поема отговорност от някоя организация.
По време на бомбения атентат във влака край Буново през 1985 г. никой не поема вина и не казва, че е негово дело, докато не са хванати извършителите. Така че липсата на заявка от някаква организирана група не означава, че не може да бъде атентат.
Изключително тревожно е, че не са направени професионални антитерористични изследвания веднага и е изгубено фатално време. Вместо антитерористи, следователи, които нямат какво да установят, са проучвали вагона. Смятам, че тази версия е много сериозна и тук се връщам към наши предупреждения – на “Атака” от 2006 г., когато в България бяха подписани споразумения за разполагане на американски бази. Тогава предупредихме, че това може да доведе до атентати на ислямския тероризъм.
Другото тревожно е, че държавната грижа е нулева. Няма никаква подготовка срещу извършването на такива атентати, превантивна дейност, службите, които трябва да се занивамат с ислямисти, следят по-скоро вътрешни политически опоненти и по този начин ние сме изключително уязвими за подобни атентати.
Като добавим и липсата на държавност, хаоса в държавната администрация, липсата на контрол в железниците, ниския стандарт, който се поддържа там, включително и бракуваните вагони - разбрах, че някои от изгорелите са били такива, уязвимостта става още по-голяма.
Фокус: Заради близостта на датите ли правите връзка между това, което се случи на гара Буново и това, което се случи с влака София-Кардам?
Волен Сидеров: Ние утре ще отбелязваме случая на гара Буново (бел. ред.- днес), телевизия СКАТ финансира изграждането на паметник на жертвите.
Винаги за такива случаи се търсят паметни дати – национален празник, освобождение от турско робство, или 24 май. Празници, които са свързани дълбоко с националната и културната идентичност, се търсят в такива случаи.
Да не забравяме либийците, които винаги търсеха голям християнски празник, за да произнесат присъдите си срещу нашите медици. Така че това го има сред ислямистите като традиция, да ударят друговереца по този начин – като направят нещо лошо за него на неговия празник.
Фокус: Какъв обаче би бил мотивът за подобно нещо?
Волен Сидеров: Мотивът е всяване на страх и смут в населението. Мотивът е, ако щете – близостта на Косово, която е мюсюлманска държава и наркодържава. Всяване на страх и подготовка за сепаратизъм – нещо, за което ние от “Атака” предупреждаваме много пъти. Към нашите предупреждения се отнасят снизходително или с ирония, обаче те са много сериозни и трябва да се замислим по тях.
В България работят ислямистки фактори. Свободно при това. Те са протектирани от ДПС в много случаи и аз смятам, че този процес върви към сепаратизъм – нещо страшно огнеопасно.
Фокус: Казахте, че е имало хора, предупредени да не пътуват с влак.
Волен Сидеров: Става дума за техни хора, мюсюлмани, които те предупреждават помежду си да не пътуват тези дни по влакове. Такова общо предупреждение се е разнасяло.
Всичко това иска едно дълбоко проучване и аз смятам, че ако имаме служби, все още останали, трябва да се заемат. А сега се създаде агенцията за национална сигурност, която би трябвало да се заеме изключително сериозно с този въпрос.
Фокус: Ако действително се окаже, че е имало терористичен акт, възможно ли е повторение?
Волен Сидеров: Естествено, че може да има повторение. Това един от начините – във влак, в слабо охраняеми места, в които хората не минават през контрол и дори не може понякога да се установи колко са пътниците.
По традиция на гари и във влакове бяха най-много турските атентати през 80-те години. Защото там се цели най-масово поразяване. Така се всява страх и хаос в населението и то се лишава от съпротивителни сили.
Затова ролята на държавата, службите и цялостно – на държавния апарат е много важна и аз смятам, че трябва да се направи една нова антитерористична концепция. И най-вече да се вземат под много сериозно внимание всички ислямистки фактори, влизащи и живеещи в България, както и преминаващи през страната. Това трябва да бъде задача номер едно на службите. При едно управление на националисти със сигурност това ще стане.
Трябва да разберем, че синдромът “това няма да ни се случи на нас” е смешен и наивен – едно заравяне на главата в пясъка.
Фокус: Според Вас дали мерките, предложени сега, ще бъдат ефективни с оглед безопасността на пътниците във влаковете?
Волен Сидеров: Мерките са много закъснели. Не знам доколко ще се реализират ефективно, защото БДЖ няма ресурс. Беше направено всичко възможно през годините от различни правителства БДЖ да бъдат съсипани и да се подготвят за приватизация, както много други национални предприятия – чрез съсипване, източване и, общо взето, финансово обезкървяване. Затова ще бъде много трудно БДЖ да стъпи на крака, ако няма сериозна, нова държавна политика – икономическа и по сигурността. Трябва да разберем, че трябва да направим нов план-програма за държавата България и това да го направим с усилията на всички български партии. Тук не трябва да има разделяне на леви и десни, защото нацията е под запалха.
Фокус: Може би безопасността зависи и от мисленето на хората, например – във връзка със забраната за пушене във влаковете.
Волен Сидеров: Забраната за пушене означава, че сме предположили, че от запалена цигара е станал пожарът. Толкова много данни показаха, че това не е възможно. Изказаха се експерти, специалисти по пожари – че не е възможно това да е станало от перде, от запалена цигара. Тук има някакво вещество, което е предизвикало бързо разгаряне и в резултат - жертви. Забраната за пушене е добра мярка. По принцип и в Европа е забранено пушенето на обществени места. Аз го одобрявам, но това не е достатъчно. Необходима е нова, радикална държавна концепция за сигурност и нов икономически модел.
Ако не се вземат предвид ислямските фактори, страшно много рискуваме – нови такива случки или съвсем открити бомбени атентати. Това е свързано с идването на американски военни, което се очертава тази година и още повече засилва тази опасност.
За ислямистите няма значение в коя държава ще направят атентат. Това се случваше и в Испания, Великобритания, Франция, виждаме, че няма застрахована държава.
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Възможно е пожарът във влака София-Кардам да е резултат от атентат | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Волен Сидеров: Възможно е пожарът във влака София-Кардам да е резултат от атентат
Автор: Anonymous да 2008-03-09 @ 20:17 EET
Абе я го махайте този зяавършен психопат. Навсякъде го дебнат терористи, евреи и всякаква друга "сган". Чул човека, че нещо горяло по-бързичко... И айда... Атентат!! То и на магистралата беше атентат, ама на - американците маскираха  атентатора като болен дядо. :)))))
Волен Сидеров: Възможно е пожарът във влака София-Кардам да е резултат от атентат
Автор: Anonymous да 2008-03-10 @ 00:47 EET
Такъв си е психара!!!Винаги се исказва неподготвен!!!
Волен Сидеров: Възможно е пожарът във влака София-Кардам да е резултат от атентат
Автор: Anonymous да 2008-03-10 @ 09:05 EET
Убеден съм, че по-големи лумпени и психари от нас българите няма, нека на някои от тия които са малоумници им се случи нещо такова, та да видим как ще год.вори тогава. Отричате ли гара Буново. Там какво беше.
Волен Сидеров: Възможно е пожарът във влака София-Кардам да е резултат от атентат
Автор: Anonymous да 2008-03-10 @ 21:03 EET

Е? И кое ти дава основание да свързваш двата случая?  Ми то ако търсиш "дяволи"(шейтани), ти рано или късно ще ги намериш. Ама тогава пак ще пищиш като ощипана мома, да идваме и да ти вадим кестените от огъня.

Затова моля, не хвърляй суха трева в огъня, да не ти опърли пожара гащите. ;-))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди