изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:17 EET
Педофил застреля сираче и рани още 2 деца от Дом    
Ред и сигурностПедофил застреля с пушка 15-годишно момиче от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Трън и рани още две деца.

След това 67-годишният Асен Илиев се е самоубил. Драмата се е разиграла сутринта, докато децата били в междучасие и отишли да си купят закуска, съобщи bTV. Зам-кметът на община Трън Таня Иванова каза, че стрелбата е станала извън дома.
Убитaта Лиляна Т. е била сирак, родителите й са починали и тя е била оставена в дома за осиновяване. Ранени са 12-годишният Емил Павлов, който е с огнестрелна рана в дясното рамо и 15-годишната Клара Христова, простреляна в лявата китка. Няма опасност за живота им. Илиев е стрелял със законната си пушка. По-рано се появи информация, че Илиев е бивш възпитател от дома, но директорката на дома отрече.
Срещу убиеца има дознание за блудство с Клара, съобщи говорителят на ОДП-Перник Венцислав Алексов, цитиран от БТА. Убитата Лиляна е била свидетелка по дознанието, уточниха от МВР. Илиев има присъда за изнасилване.
Миналата година деца от дома обвиниха Асен Илиев, че им предлага пари, за да спи с тях. Илиев е бил в дългогодишен конфликт с Никола Динев – бивш преподавател от дома, който е с присъда за педофилия и въпреки това е живеел и работил в този дом, съобщи Дарик.
Бившата директорка на дома Милушка Страхилова разказа, че Илиев постоянно е купувал подаръци на момичетата и ги е канил вкъщи, съобщи БГНЕС. Страхилова, която е била директорка на дома за два месеца миналата година, е подавала три сигнала до полицията, но нямало последствия. Според нея основната причина за трагичния инцидент била любовна драма. Асен твърдял, че не може да живее без Клара. Страхилова посочи още, че техните взаимоотношения продължавали от много време.
Председателят на Агенцията за закрила на детето Ширин Местан, която пристигна в дома, съобщи пред БТА, че той е трябвало да бъде закрит още октомври миналата година. Това е посочила проверка на агенцията. Попитана защо домът все още не е закрит, тя отговори, че това е трябвало да бъде направено от кмета на града.
Трябва да се направи много повече, за да се премахнат тези фрапиращи неща, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос дали правителството ще предприеме мерки във връзка с инцидентa в Tрън, предаде БГНЕС. Станишев посочи, че работна група ще прегледа цялото законодателство и функциониране на системата на домовете за деца. Работната група трябва да подготви пакет от законодателни и други мерки. Според признанията на премиера сега има известно припокриване на отговорности и функции между различните институции. По-голяма част от домовете са общински, но това не означава, че държавните институции не трябва да направят повече по отношение контрола и всички други аспекти от функционирането на тези домове, посочи Станишев.
 


Сходни връзки

Педофил застреля сираче и рани още 2 деца от Дом | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди