изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:36 EEST
ВАСИЛ ВИЧЕВ: "ЩЕ СЪДЯ ДЪРЖАВАТА"    
НовиниБащата на една от жертвите във влака София-Кардам Даниел Вичев - Васил Вичев, е категоричен, че ще съди държавата. Пред журналисти той заяви: \"Този влак изгоря, заради престъпно нехайство. Ще съдя държавата. Това не е държава.

Разказваха ми, че по Нова телевизия са дали шафнер без лице, който е казал, че може да се случи с всеки един влак. Може ли такова нещо? Ако ние - инженерите, си гледахме така работата, то още щяхме да си светим с газени лампи... Пак го казвам - това е престъпно нехайство от страна на чиновниците. Защо веднага след инцидента спряха кушетите? Защо не ги спряха по-рано? Видно е от пръв поглед, че тези кушети са негодни. Аз проведох собствено разследване и имам своя версия, но няма да кажа заключението си, докато не видя техните експертизи. В петък ме вика прокурорът в Плевен Валери Мирчев. Искам да ми представят всичките техни 28 или 30 там експертизи, да видя заключенията на експертите и вещите лица и тогава ще оглася своите заключения от моето разследване. Като инженер мога да кажа, че техническа неизправност е причината за пожара\" - каза още Васил Вичев.
И друг път техническа неизправност е била повод за подобен инцидент, при който, слава богу, е изгорял само вагон - без да има жертви. Жители на Добрич си припомниха, че преди около 10-ина години вагон е изгорял на гара Дончево, която е първата по пътя на влака Кардам-София, след Добрич. Тогава от късо съединение се запалил един от вагоните и за твърде кратко време пламъците го обхванали целия.
 


Сходни връзки

ВАСИЛ ВИЧЕВ: "ЩЕ СЪДЯ ДЪРЖАВАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди