изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:17 EET
СИЯНА ФУДУЛОВА СРЕЩУ ВОТА И НА ЧЕРВЕНИ СЪВЕТНИЦИ    
НовиниНародният представител от Коалиция за България Сияна Фудулова заяви преди ден пред радио \"Добруджа\", че се обявява срещу гласуваната от Общински съвет в Добрич декларация във връзка с трагедията във влака София-Кардам.

\"Остро възразявам\", е казала Фудулова пред медията, като се обосновала с начина, по който е поднесена декларацията  и че не е лоялна. Въпросната декларация не е подкрепена от петимата  представители на БСП в Общинския съвет, е заявил още народният представител.
Във връзка с това НДТ потърси за коментар общински съветници от различни групи в местния парламент:
Румен ИВАНОВ, председател на Общинския съвет и областен лидер на ПП ГЕРБ: \"Декларацията отразява фактите, каквито са с бързия влак София-Кардам, тя е израз и на възмущението на мнозинството добруджанци, които се чувстват забравени от управляващите  България през последните близо 40 години по отношение на ж.п. транспорта. Убеден съм, че това е мнението и на родителите, роднините, приятелите и познатите на трагично загиналите във влака-убиец. Целта на тази декларация е най-после да се вземат адекватни мерки и добруджанци да ползват сигурен и удобен транспорт до София.\"
Д-р Георги ЖЕЛЕВ, \"Обединена десница за Добрич: В знак на съпричастност към трагедията на семействата на жертвите ние трябваше да приемем такава декларация. При приемането й  нямаше дебати, защото нямаше и смисъл от такива. Личното ми мнение е, че наистина има известно политизиране, но дай, Боже, да е за добро. Не мога да мисля, че това е опит за извличане на политически дивиденти, по-скоро опит да се подчертае по-остро сериозността на проблема.\" 
Валентин НИКОЛОВ - \"АТАКА\": Декларацията бе приета от Общинския съвет с пълно мнозинство. Тук ще подчертая, че в нейна подкрепа гласуваха и съветници от БСП. От петима общински съветници от БСП, трима въобще не гласуваха, а двама дадоха своя вот \"за\" декларацията. И нямаше никакви възражения по нея. Смятам, че тя бе напълно адекватна.
Владимир КАЛЧЕВ - БСП: \"Не зная какво е имала предвид г-ца Фудулова, когато е казала това. Това е нейно становище. Така тя е приела текста на декларацията. Не мога да коментирам.\"
 


Сходни връзки

СИЯНА ФУДУЛОВА СРЕЩУ ВОТА И НА ЧЕРВЕНИ СЪВЕТНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди