изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:32 EET
Нищят Феим Чаушев за връзки с ”Дюни”    
Новини
В имуществената декларация на зам.-министъра на външните работи Феим Чаушев доколкото ми е известно не е показано, че той е в каквито и да било отношения или в борда на комплекса \"Дюни\".


Това заяви министърът на външните работи Ивайло Калфин по БНР, цитиран от БГНЕС. Той бе помолен да коментира публикациите в медиите, че Чаушев е свързан чрез \"Дюни\" с главния заподозрян за източването на пари по САПАРД Людмил Стойков. Зам.-министърът е регистриран във фирмата не със сегашното, а със старото си българско име. Знам, че по лични документи Чаушев се води с едно име, а е публично известен с друго, но това не е само случай при него, обясни Калфин. По отношение на това къде участва Чаушев попълва като всеки един висш държавен служител имуществена декларация, която е публикувана в интернет и която всеки може да погледне. Единственият, който носи отговорност за достоверността на декларацията е подписалият я. Аз не мога да отговарям от името на Чаушев дали е вярна информацията, която той е подал, подчерта министърът.
На въпрос доколко е нормално един толкова високопоставен български дипломат да се занимава и с такъв бизнес, Калфин отговори: \"Не е противозаконно. Няма пряк конфликт на интереси между работата на външно министерство и например някаква туристическа фирма, но е недопустимо това да не бъде обявено. Ако Чаушев не го е обявил, той би трябвало да носи отговорност\".
По лична карта името на зам.-министъра е Петър Юриев Чаушев. Калфин обясни, че той е разговарял с Чаушев по въпроса с името му, при което зам.-министърът е обяснил, че така е преценил – публично да е известен с едно име, а по документи да е с друго. Чаушев уточнил пред Калфин, че има затруднения за промяна на личната си карта, докато си изплати взет заем. Това обаче е лично решение, повтори Ивайло Калфин.
dir.bg
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Нищят Феим Чаушев за връзки с ”Дюни” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди