изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:55 EET
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ДЖЕБЧИЙКИТЕ - БУЛКИ ЗА ЧЕТИРИ МИЛИОНА    
ЛюбопитноМежду 1 и 4 млн. лева струват циганските невести на пазара на младоженките в Добричко, съобщиха за НДТ вещи мургави дилъри в бранша. Най-предпочитани сред т. нар. български цигани /чергарите/ били около 13-годишните, квалифицирали се от ранна възраст в джебчийството. Срещу уговорената между родителите сума, момичето влизало в новото си семейство със задължението за определен срок от време - чрез кражби, да възстанови дадените от свекъра на баща й пари.

200 СЕМЕЙСТВА ОСТАВАТ БЕЗ ТОК

Около 200 семейства от студентското общежитие в Добрич заплашиха с гражданско неподчинение, ако не се решат битовите им проблеми, защото от "Електроснабдяване" - Добрич им бе спрян токът, заради неплатени сметки. Те разпратиха писма до министерство на финансите, "Студентски столове и общежития" - Варна, до директора на "Електроснабдяване" - Добрич и до кмета. В него хората се възмущават от липсата на отговорност от страна на финансовото министерство и заявяват, че са плащали дължимите си суми за наеми. От министерството обаче не превели дължимите субсидии за четири месеца в размер на 25 млн. лв. Сметките за ток пък се натрупали, след като от август м.г. "Студентски столове и общежития" спрели да плащат дължимото. Така токът е спрян заради дълг в размер на 25 млн. лв.
НДТ - 30 март 1998 г.

 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ ДЖЕБЧИЙКИТЕ - БУЛКИ ЗА ЧЕТИРИ МИЛИОНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди