изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:58 EET
"ФАМА" - С АМБИЦИИ ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ЕВРОПАЗАРА    
ИкономикаНовият собственик на едно от водещите млечни предприятия "Фама" ЕАД - испанският инвестиционен фонд GED си е поставил за цел да развие компанията не само на национално ниво, но и да се докаже на европейския пазар.

Това съобщиха от пресслужбата на фирмата. Оттам допълват, че фирмата има две производствени фабрики, позиционирани в Добрич. GED стана собственик на компанията през юни миналата година. Самият фонд е частен, с международно участие, и инвестира в страни от Източна Европа още от 1996 г.
Веднага след придобиването на "Фама" новият акционер подсили съществуващия мениджърски екип, като тогава за изпълнителен директор бе избран Виктор Зарев. Той и екипът му бе натоварен със задачата  да преструктурира и реорганизира компанията. През последните седем месеца мениджърските усилия и част от инвестициите бяха насочени към реорганизация на действията и подготовка на  млекопреработвателно предприятие  "Сердика", добавят още от пресслужбата на компанията. Два са основните моменти - първият получаване на лиценз за износ и вторият - подготвяне на базата за мощно разширение посредством инвестициите, направени от главния акционер. От януари тази година лицензът за износ на продукти вече е факт и "Агропромпроект" финализира първия проект от техническия план за мощно разширение. От "Фама" отчитат, че първата стъпка в реорганизацията на фирмата е успешно завършена и вече се преминава към следващия етап.
От 1 март компанията е с нов изпълнителен директор, като назначението му е продиктувано от разширяването на действията на фирмата на територията на страната и други държави, предвид придобития лиценз за износ.
От фирмата добавят още, че инвестициите на GED по отношение на проекта "Фама" ще увеличат акционерния им дял. Досега фондът е инвестирал около 4 млн. евро и се очаква да бъдат вложени допълнително още 6 млн. евро и те да бъдат посветени на мощното разширение и производствена централизация в "Сердика". Заложено е инвестиционният план да бъде финализиран до края на 2008 г.
 


Сходни връзки

"ФАМА" - С АМБИЦИИ ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ЕВРОПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди