изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:46 EEST
Опозицията: БСП накара хората да се страхуват в собствената си държава    
Парламент

Започнаха дебатите по петия вот на недоверие към правителството на Сергей Станишев. Mотивът за вота на недоверие е “Безпрецедентното обвързване на държавата с организираната престъпност”. Вносители са ДСБ, ОДС, Атака, БНС и БНД. Общо под вота на недоверие са се подписали 61 депутати. За да падне правителството, е необходимо за оставката му да гласуват 121 от всички народни представители. Управляващите разполагат с 150 гласа.



Искането на опозицията за оставка на правителството ще бъде гласувано 24 часа след края на дебатите и се смята за прието, ако за него са гласували повече от половината от 240-те депутати. Последният вот към кабинета \"Станишев\" - заради корупция в управлението, беше отхвърлен на 22 февруари.

Относно поредния вот на недоверие към правителството опозицията изрази мнението, че той ще покаже какво пречи на премиера да потърси отговорност от вътрешния министър за състоянието на МВР.

Иван Костов: България е болния човек на Европа

Лидерът на ДСБ заяви, че президентът Георги Първанов е застанал зад защитника на мафията – Румен Петков. Костов допълни още, че „винаги, когато БСП е на власт, нещата се скапват”.

По рано по време на дебата депутатът от БСП Мая Манолова обвини кабинета на ОДС 1997-2001 г., че се е сраснал с корупцията и организираната престъпност.

Костов отговори, че през 1999 година е отстранен вътрешният министър и двамата заместник председатели на ОДС само за да се избегнат съмненията у хората. „Ние свалихме стикерите на СИК и ВИС. Те бяха поставени по времето на БСП”, каза още Костов. По думите му по време на неговото управление са залавяни по 2-2,5 тона хероин годишно по границите, а сега се залавят само по 300 кг. Освен това приходите от бандероли в страната ни са спаднали с 4 пъти.

Йордан Бакалов: Коалицията създаде сенчестия бизнес

Депутатът от ОДС Йордан Бакалов заяви, че парламентарното мнозинство защитава едно привилегировано малцинство. Според него управляващите не искат да жертват министъра на вътрешните работи Румен Петков и трябва да поемат отговорността поименно. \"Трябва с имената си да отговорите на българите кой управлява държавата.

Като примери за сенчеста политика Бакалов посочи срещите на министъра на вътрешните работи с \"оперативно интересни лица\" и източването на пари от министерствата и държавата.

\"В Тройната коалиция има разкол, свързан с разграничаването на ДПС и НДСВ от политиката на БСП. С управлението си накарахте хората да се страхуват в собствената си държава. Превърнахте страната в гнездо на корупция и престъпност\", обърна се Бакалов към управляващите.

Според Йордан Бакалов убийството на писателя Георги Стоев е поредното доказателство за липсата на ред и сигурност. \"Две убийства няма как да отклонят вниманието от проблемите в МВР. Никой и никъде в България не е сигурен да живота си\", посочи депутатът.

Мария Капон: Необходима е операция чисти ръце

Независимият депутат Мария Капон и лидер на ЕНП бе категорична, че никой не вярва на министъра на вътрешните работи, че е вършил оперативна работа при срещата си с разследвани от МВР лица.

Лидерът на ЕНП призова министър-председателят да започне операция “Чисти ръце”. Тя бе категорична, че трябва да бъде прокарана ясна разграничителна линия между почтените хора и мафията. По думите й тази линия трябва да определи четните и почтени хора във всяко едно министерство или държавно ведомство.

Мария Капон бе категорична, че всички хора заемащи обществени постове трябва да бъдат “изложени на морален показ”. Това означава имотите, контактите и интересите на всички политици да бъдат достъпни за обществото.

Стефан Софиянски: Управляващите получиха вот на недоверие от обществото и от Европа

“Депутатът от БНС Стефан Софиянски призова премиера Сергей Станишев да подаде оставка. Управляващите получиха вот на недоверие от обществото, от медиите, от Европейската комисия и от Европейската централна банка. В резултат на това България е спряна за преговори за Еврозоната. Според Софиянски в страната има финансова и икономическа криза, поради която еврото не може да бъде въведено по-рано от 2012 година у нас. Депутатът посочи и други проблеми на управлението – високата инфлация, висока битова престъпност, обедняване на населението и други.

ДПС призна за сериозни проблеми в МВР

От името на управляващите зам.-председателят на ДПС Касим Дал призна, че има сериозни проблеми в системата на МВР, че драстичната намеса на политиците в него е причината да се създаде и първичният пазар на секретна информация.

Дал използва момента да напомни, че ръководството на МВР остава затворено за кадри от други етноси. Той подкрепи предложените от министъра на вътрешните работи мерки за подобряване на работата на ведомството, включително полагането на тест за лоялност и периодично препитване на служителите за пригодност.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Опозицията: БСП накара хората да се страхуват в собствената си държава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди