изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:21 EEST
Милиардерският клуб    
По света
Спомняте ли си големия тексаски петролен бум през 70-те години? Мъже, които се разхождат наперено с инкрустирани диаманти върху токите на коланите си, жени, обсипани с бижута и с възможно най-русия цвят коси, който позволяват химикалите? Всички пазаруваха в Ниймън маркъс (Neiman-Marcus).


Ако не притежавате Кадилак (Cadillac) или Линкълн (Lincoln) с размерите на градска улица, тогава просто нямате кола, пише Хайди Браун от американското сп. “Форбс“.
Москва и Санкт Петербург могат да бъдат Хюстън или Далас от преди 30 години. Вчерашните тексаски петролни мъже са днешните руски банкери и индустриални магнати (и техните дами) с бронираните си джипове, дрехи висша мода и скъпи бижута, чиито цени спират дъха.
И също като петролните каубои през 70-те са живеели без да знаят дали ще дойде утрешният ден, така и руските новобогаташи не се страхуват да се наслаждават на парите си докато цените на петрола продължават да помпат икономиката на страната.
Вземете Сюлейман Керимов, който направи голяма част парите си с мъдри инвестиции в компании като Газпром. Той притежава яхта, дълга 295 фута, с хеликоптерна площадка, разбира се, и собствен Боинг 737 (Boeing 737) (сегашна цена на дребно: между 50 и 85 млн. щ. д.). Банковият барон Александър Лебедев помогна да се съберат пари за руска болница за деца, любим проект на негов приятел - Михаил Горбачов, като организира в Лондон мащабен концерт на Блек Айд Пийс (Black Eyed Peas) с включване на живо на Боно от Ю Ту (U2).
Рустам Тарико има две много известни търговски марки водка и слава на един от най-популярните купонджии. Също като Лебедев, той се саморекламира при набиране на средства за благотворителност, помагайки на руската красавица Наталия Водянова да събере 6 млн. щ. д. за каузата й за построяването на детски площадки в родината й. На закрит търг той плати почти 500 000 щ. д. за правото да даде име на нова рядка орхидея от Мадагаскар. Неговата вила в Сардиния, където според слуховете често събира луксозния “Милиардерски клуб“, преди това е била собственост на съпругата на Силвио Берлускони.
Разбира се, в Русия има и един петролен магнат, който страни от пресата в отдалечената област Сургут, където живеел, ако можете да го повярвате, в анонимен блок с апартаменти в провинциалния си роден град. Има и млад милиардер, който се кълне, че единственият му източник на отмора е гледането на футболен мач. Малко известният Алишер Усманов също е почитател на футбола. Може би той е завидял на по-богатия и известен негов събрат милиардер Абрамович или едрият магнат просто обича да гледа как другите спортуват. Така или иначе той вдигна имиджа си във Великобритания с натрупания 24-процентов дял в добре известния британски футболен отбор Арсенал. За да не го набедят за “шотландец“, през март Усманов се съгласи да покаже претенциозна изложба на картините на Уилям Търнър в Москва, като покри всичките разходи.
Цяла индустрия е задействана, за да се грижи за щастието им. Агентите на недвижими имоти в Южна Флорида казват, че младите руски магнати плащат невероятно суми за имоти; Сотбис (Sotheby's) и Кристис (Christie's) се надпреварват, за да ухажват руския пазар; брокери на яхти прекарват часове, разглеждайки класацията на милиардерите на “Форбс“, отделяйки специално внимание на руските попълнения. Какво правят всички тези великолепни жени в Русия с тяхното време и умения? Вземат уроци как да съблазнят и да “хванат“ супербогати руски съпрузи.
Завиждате? Засега може би, но можете да се утешите, ако обърнете внимание на надписа на лепенка върху колите на мнозина тексасци през 80-те години: “Моля те, Господи, още един петролен бум. Обещавам този път да не го пропилея. “ dir.bg
 


Сходни връзки

Милиардерският клуб | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди