изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:32 EEST
Виаграта не била за всички мъже - примери    
Здраве Само с перфектно поставена диагноза могат да се решават проблемите с мъжката сексуалност. Виаграта не е лек за всички.

Това каза проф. Димитър Цветков, председател на фондация "Андрология" и главен редактор на едноименното списание, в интервю за БГНЕС. Професорът потвърди данните от изследване, според което 1/3 от българските мъже признават, че са имали проблеми с ерекцията. Този обхват на проблема се потвърждвал от практиката в неговата специализирана клиника за лечение на сексуални разстройства при мъжете.
Но причините са различни, не може пациентите да се слагат под един знаменател и всички с виагра да се лекуват, отбеляза лекарят. Виаграта не е безобидно лекарство, особено за тези, които взимат нитратни препарати, и може да се стигне до много сериозни нарушения на сърцето, предупреди Цветков.
Има две основни групи причини за нарушение на сексуалната функция: органични и психични.
За психогенни причини се говори, когато мъжете имат комплекс, че не могат да извършват полов контакт както трябва, особено когато сменят сексуалната си партньорка. "Той иска да бъде Аполон, супер, и смята че няма да стане сексуалният контакт, точно както го иска", даде пример професорът.
А органичните причини са захарна болест, високо кръвно налягане, язва на стомаха, възпалителни, неврогенни заболявания и т.н. Тук влиза и употребата на алкохол и наркотици.
"Идва млад човек и ми казва: пих кило ракия и взех хероин. Е, добре как този човек ще има нормален сексуален контакт, без значение дали е на 16 или 18 години", коментира Цветков. Тези неща са много разтегливи, добавя той.
В практиката си професорът е имал пациент на 81 г., с катетър, който питал дали му е разрешено да прави секс всеки ден. Друг пациент, на 52 години, търсил лечение, защото от 2 години нямал контакт с жена си. Оказало се обаче, че тя си имала график за тази активност и за него имало място в графика само в събота вечер, останалите дни били заети от други. "Казах му, че не мога да го лекувам, при положение, че е отвратен от нейното отношение", отбеляза професорът.
Според него една от опасностите за мъжете с този проблем е самолечението. Мнозина смятат, че с появата на виаграта и някои сходни препарати проблемът е решен. За да се представят добре, превишават дозата, комбинират и с други стимулатори. В много случаи това обаче само задълбочава проблема. За да се проведе правилно лечение и да се помогне на този мъж, трябва да се направи перфектна диагноза, подчерта проф. Цветков.
Има си специални диагностични методи, с които може точно да се установи дали става въпрос за психогенна зависимост или има някакви органични проблеми на самата полова система, примерно недобро оросяване, съдови проблеми или възпалителни процеси, болки при ерекция и т.н.
Според изследване на международна фармацевтична компания през последните години броят на младите мъже, които имат смущения в сексуалното си представяне нараства. Проблемът с еректилната дисфункция и либидото става все по-масов. Национално изследване сочи, че 1/3 от мъжете на възраст между 18-65 г. признават, че са имали проблеми с ерекцията поне веднъж, а 12,8% повече от веднъж. За съжаление едва 2,8% от тях са се консултирали с лекар.
dir.bg
 
 
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Виаграта не била за всички мъже - примери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди