изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:50 EET
Промените в кабинета са “безсмислени”    
ПолитикаСпоред ДСБ промените в правителството не представляват нищо друго освен преструктуриране на организираната престъпност във властта. Йордан Бакалов от ОДС заяви, че министър-председателят не е направил структурните промени, които е обещал.

Членът на ръководството на ДСБ Петър Москов обясни, че самото присъствие на министрите Джевдет Чакъров, Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Емел Етем е доказателство за това, че  нищо в работата на правителството няма да се промени. По думите му именно към тези министри са насочени основните критики на Европейския съюз.

Петър Москов определи правителствените промени като „екзотични”. Според ДСБ – смените в правителството не са насочени към подобряване на работата на държавата, а са плод на вътрешнопартийни борби и личностни назначения.

Заместник-председателят на Демократи за силна България Даниел Митов каза на пресконференция, че новият министър на отбраната Николай Цонев е замесен в конфликт на интереси, както и новият министър на земеделието, който е бил съдружник на бившия вече министър Нихат Кабил.

Цонев се води един от собствениците на фирма ''Нилана'', занимаваща се с производство на хляб.

Mediapool съобщава, че Фирма “Нилана” снабдява с хляб по-голямата част от армията. Съдружници на Цонев са Николай Тапаров и Йордан Воденичарски, също бивши офицери от армията.

СДС няма да подкрепи промените в правителството

От ОДС заявяват, че персоналните промени в кабинета са закъснели и показват безсилието на управляващите една година преди края на мандата им.  Сините са на мнение, че промените целят потушаване на напрежението, но няма да доведат до нищо градивно\", прогнозират в СДС.

\"Премиерът обеща сериозни структурни и персонални промени, но от информацията, която имаме до този момент се вижда, че те ще бъдат само персонални. Новите министри не са лица, които дават ясен сигнал към българското общество и ЕС. Създаване на нова длъжност – вицепремиер по еврофондовете и изборът на Меглена Плугчиева няма да доведе до практически последствия, защото проблемът с европейските пари е свързан с корупцията, а не с организацията и координацията по усвояването им\", се заявява в позицията на СДС. От синята партия са категорични, че персоналните промени показват, че вотовете на недоверие за политиката в здравеопазването, корупцията и последният – за срастване на организираната престъпност с властта, са били необходими и основателни.

Председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов определи промените като козметични. “Няма как да подкрепим тези промени при положение, че управляващите не са идентифицирали основния си проблем, който е свързан с корупцията, а си мислят, че е свързан с личността”заяви Бакалов пред Агенция “Фокус”.

Относно назначаването на Михаил Миков, Бакалов заяви: в годините, в които сме заедно в парламента го познавам с това, че той никога не се е занимавал с тази материя. Не познавам неговите лични позиции, какви виждания има за реформи в МВР.

Според Бакалов като политик Михаил Миков определено е от хората, които гравитират около Сергей Станишев и припомни избора му за председател на парламентарната група на левицата. Според Бакалов тогава Миков е бил наложен именно от Станишев.

ГЕРБ: Промените са безсмислени 

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов промените в кабинета са “безсмислени”.  По думите му тези министри изпълняват волята на Ахмед Доган. Той изрази недоволството си, че от квотата на ДПС е сменен само един министър.

Бойко Борисов коментира и някои от персоналните промени в кабинета. За вицепремиера по усвояване на средствата от ЕС Меглена Плугчиева Борисов каза: “Навремето сме работили заедно. Тя бе заместник министър в министерството на “Земеделието и горите”. Мисля, че особено относно пожарите и опазването на горите направихме много. Дано спре разпада и да не ни спрат още фондове”.

Помолен за коментар за назначението на Николай Цонев за министър на отбраната, Борисов заяви: “Искам много внимателно да предупредя премиера, че ще наблюдаваме всички сделки във военното министерство, които се готвят да направят и направените досега. За разлика от предишните правителства няма да пишем бели книги. Ако трябва, ще назначим отвън прокурори и съдии за тях”.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Промените в кабинета са “безсмислени” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди