изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:07 EEST
"ЗАЩО ЕДИН БАГАЖ МОЖЕ ДА ПОДПАЛИ ВЛАК"    
Новини

Пита 18\-годишната Яна от Добрич, която като по чудо е оцеляла в огнения ад на влака\-убиец, след като е пътувала във фаталното шесто купе на кушет\-вагона. \\"Това са лъжеексперти\\", твърди бащата на загиналия във влака София \- Кардам Даниел, Васил Вичев

След като официално бе оповестена експертизата на разследващите органи по повод трагедията с влака София \- Кардам, потърсихме пътници от влака и близки на жертвите за коментар. 18\-годишната Яна от Добрич, която е една от пътничките във влака, сподели следното:



 \\"Бях в шесто купе на кушет\-вагона, откъдето тръгна пожарът. Беше много страшно. Вярно е, че в нашето купе имаше една жена, която имаше три големи пазарски торби от тези на квадратчетата. Спя много дълбоко и как се събудих \- не знам, гледам \- пожар. Помислих отначало, че ще донесат пожарогасител и пожарът ще бъде угасен. Оставих си всичките неща горе, на леглото. Бях на най\-горното легло и слязох. Огънят се разрасна бързо, стана огромен. Шафнерът започна да ни вика да бягаме. Жената повлече едната от големите си чанти навън. Мисля, че отначало блокира изхода на купето. Като видя, че не може да я извади, взе по\-малка. Аз не мога да си обясня защо стана точно сега. Знае се, че по празниците винаги е натоварено във влака. И защо един багаж трябва да е причина да се запали влакът. Тогава да има багажно отделение. Най\-странното е, че стана тогава\\" \- спомня си Яна. Девойката се опитва да забрави най\-лошия спомен в младия си живот, защото следващата седмица й предстои абитуриентски бал. Момичето от сърце си пожелава никога да не изживява такъв ужас.
\\"Не мога да приема тази експертиза, според това, което засега съм видял от нея, тъй като подробно не съм се запознал. Но категорично мога да заявя, че това са лъжеексперти. Моето разследване е противоположно диаметрално на това, което изкарват\\" \- каза В. Вичев. Според него, една от възможностите за възникването на пожара във влака е неизправност в инсталацията на вагона и на влака. \\"Има и други косвени улики и доказателства, които показват, че пожарът е тръгнал чрез инсталацията\\" \- допълва бащата на едната от жертвите на влака\-убиец. Според него, сред причините за избухналия огън е и фактът, че вагоните са направени от леснозапалими и силно токсични материали, което е довело до бързото разрастване на огъня и задушаването на хората. Той и близките на другите искрено се надяват най\-сетне да има повдигнато обвинение и да тръгне един нормален съдебен процес. \\"Макар че един такъв процес, сигурен съм, че много ще се проточи във времето, а това е един голям психически тормоз за нас\\" \- казва още Вичев.

\\"НА МНОГО ХОРА СПАСИ ЖИВОТА, КАК НЯМАШЕ КОЙ ДА СПАСИ ТВОЯ\\"...

ДА ЗАМЕНИШ КОКТЕЙЛ ЗА КАПКА... ЧОВЕШКА ЛЮБОВ

ДНЕС ИЗПРАЩАМЕ Д\-Р ГЕОРГИЕВА

\\"ЕДИН КОРАБ Е МНОГО ПО\-НАДЕЖДЕН И СИГУРЕН\\"

ДОБРИЧ СЕ ПОМОЛИ ЗА МЪЧЕНИЦИТЕ ОТ АДСКИЯ ВЛАК

\\"ДАНИЕЛ БЕШЕ АНГЛИЙСКИ ТИП МЪЖ. ТЕЗИ ХОРА МЕ УНИЩОЖИХА МОРАЛНО И ПСИХИЧЕСКИ\\"

БАЩАТА НА Д\-Р ГЕОРГИЕВА НАУЧИ ВЕСТТА ОТ ТЕЛЕВИЗИЯТА

ДОБРИЧ ДНЕС Е В ТРАУР

Декларация на Общински съвет град Добрич

ОТ ОГНЕНИЯ АД 20\-ГОДИШНАТА ВАЛ ОТИДЕ ПРИ АНГЕЛИТЕ

25\-ГОДИШНИЯТ ДАНИЕЛ ТАКА И НЕ ПРИСТИГНА ЗА СВАТБАТА СИ

 


Сходни връзки

"ЗАЩО ЕДИН БАГАЖ МОЖЕ ДА ПОДПАЛИ ВЛАК" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди