изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:02 EEST
Котка донесе печалба на жп компания    
ЛюбопитноЯпонска жп компания, която е била на загуба, е подобрила финансовото си положение, благодарение на котката Тама, съобщава Би Би Си.

Тама е увеличила доходите на компанията „Wakayama” с 10%, сочат някои изчисления. Преди две години компанията е били принудена да затвори гара Киси, където е живяла котката. Служителите са били уволнени, но Тама е останала и даже е получила „повишение”: тя е била назначена за „началник” на гарата и е получила дом – бившата каса за продажба на билети. Заплатата й е била под формата на котешка храна.

Много японци смятат, че котките носят късмет. Началството на Тама няма причини за недоволство. „Тя никога не се оплаква и даже пътниците постоянно я галят. Тя е удивителна котка. Тя е търпелива и има харизма”, заяви представител на компанията „Wakayama”. 9-годишната Тама се е прочула в цяла Япония и броят на пътниците на „Wakayama” се е увеличил. Вече се произвеждат сувенири с нейния лик и даже излезе книга под названието: „Дневниците на Тама, началник гара”, съобщава БГНЕС.

 


Сходни връзки

Котка донесе печалба на жп компания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди