изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:08 EEST
Български изкусителки изпразват портфейлите на турските мъже    
По света

Турски мъже, живеещи в Турция и ЕС, са попаднали в клопките на турско говорещи жени от България, които са се обърнали към тях за помощ или приятелство по Интернет, но след това са отмъкнали големи суми пари от тях.



Тази схема продължава от няколко години и въпреки че турските телевизионни канали и вестници съобщиха за измамата, броят на излъганите турски мъже расте.

В имейли до агенцията много от тях заявяват, че са изпратили големи суми, често четирицифрени, но не могат да се обърнат към никаква институция за помощ, тъй като имат или само телефонни номера от предплатени карти, или фалшиви лични карти на въпросните момичета.

Те молят българските власти да вземат мерки за предотвратяване на тази измама. От друга страна, някои се притесняват от неприятности в средата си и не споделят с никого, че са измамени.

Сред тях има и семейни, и неженени. Схемата действа само с плащания през Уестърн Юнион, а сканираните лични карти, които се изпращат на турските мъже, са подправени, с невалидни ЕГН-та, имена и сменени снимки. Според получените писма става ясно, че практиката е една и съща.

Жената с български мобилен номер намира турско говорещ мъж в интернет сайт или в чат канал, след което връзката продължава месец или два. Идва момент, когато момичето заявява, че иска да замине при турчина, но няма пари да си извади паспорт, тъй като "струва много скъпо, около 500 евро."

Изпраща и подправена лична карта, след което чужденецът в очакване да я види задвижва трансфера. След като получат исканата сума, те продължават схемата с искане на още пари, като измислят най-различни причини. Една от тях например е, че "при преминаване от България към Турция имало изискване да се покаже 600 евро в брой като гаранция."

"Аз съм театрален актьор, но хората от тази група излязоха по-големи артисти, успяха да ме убедят, че жената е на границата и че уж ми дава митничаря, за да ми обясни, че трябва да има 600 евро на границата, които за съжаление изпратих и я чаках напразно часове на уговореното място," пише един от потърпевшите.

Според писмата момичетата пишат на мъжете, че "са в затруднено положение, че си нямат никого или че ще ги омъжат за някакъв, когото не обичат," след което ги молят да им изпратят някакви пари, за да заминат при него. Турчин, работещ в Украйна, разказва, че е направил най-накрая това, което трябвало в началото.

"Момичето, с което си писахме месец-два ми каза, че иска да дойде при мен. Изпратих й няколко пъти пари за паспорт, пътни до София, за да си купи самолетен билет и чак след това се сетих да проверя самолетната компания и установих, че за въпросния ден, за който ми каза, че е купила билета, няма никакви полети до Украйна," обяснява той. Мъжът е взел назаем и изпратил около 1 500 евро.

"Ще дойда в България и ще ги намеря, но ще е трагичен краят им. Кажете ми как да вляза в страната?", пита един от ужилените, след като е разбрал, че е измамен. Не е ясно каква е народността на момичетата, които поддържат контактите, но се твърди, че говорят много добре турски език.

В турските форуми се вижда, че измамените мъже са повярвали на момичетата, а някои продължават да им вярват, въпреки че им искат пари и въпреки че други са ужилени от подобна схема. Запознати казват, че хората, които се занимават с такъв метод за отмъкване на пари, са си построили къщи на няколко етажа, карат скъпи коли и се изхранват само от тази дейност.

Турският телевизионен канал "Шоу ТВ" излъчи запис на един реален диалог с момиче от България, която обяснява на турски бизнесмен какво й трябвало, за да отиде при него. В разговора, за да бъде убедителна, момичето казва: "От самолети ме е страх. Ще пътувам с автобус."

Турският мъж казва, че вече сериозно се дразни, тъй като поне десет пъти на ден му клипвали от различни български номера. Той разказва, че много негови приятели са изпратили пари и никой не е дошъл. Преди време генералният консул на България в Истанбул Евгени Генев беше предупредил турските мъже да не се поддават на подобни съобщения и мейли, в които жени от България искат помощ.

Той заяви пред турските медии, че схемата е "организирана от престъпни групировки в България, използваща жени за отмъкване на пари от мъжете по Интернет." Генев, посочи, че съответните български органи работят заедно с турските си колеги в тази насока. actualno.com

 


Сходни връзки

Български изкусителки изпразват портфейлите на турските мъже | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Български изкусителки изпразват портфейлите на турските мъже
Автор: Anonymous да 2008-11-16 @ 17:30 EET
horata sa prinudenu na kakvi li ne nacini za iskarvaneto na pari,pak i vseki den vlizat sveji euro pari v balgariya i to hiladi euro  .koyto moje go moje .i az sim edna ot tah.
Български изкусителки изпразват портфейлите на турските мъже
Автор: Anonymous да 2008-11-18 @ 22:38 EET
Не са българки изкусителките, ами турски циганки .

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди