изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:34 EEST
Стара муцуна се върна в играта като зам.-министър    
Политика
Министър-председателят Сергей Станишев назначи Радион Попов за заместник-министър на външните работи, съобщи БТА, като се позова на информационната служба на правителството.


Радион Попов ще наследи подалия оставка представител на ДПС Феим Чаушев. Радион Попов беше отзован като военен аташе в Испания през 1999 г. по заповед на тогавашния министър на отбраната Бойко Ноев, който мотивира решението си със съмнения за злоупотреби със средства, припомня Дневник.
Две години по-късно Попов попадна на второ място в ловешката листа на НДСВ за парламентарните избори, но беше изваден от нея по искане на лидера на партията Симеон Сакскобургготски заради принадлежност към Разузнавателното управление на Генералния щаб по комунистическо време.
По това време Бойко Ноев изпрати писмо до Сакскобургготски, в което заяви, че срещу кандидата за депутат има заведени две следствени дела за извършени престъпления от общ характер. Попов започна дело за клевета срещу министъра. Две години по-късно обвиненията срещу него бяха свалени.
По-късно Радион Попов се изявяваше като експерт по националната сигурност към парламентарната група НИЕ, съставена от отцепили се от НДСВ депутати. През 2003 г. тогавашният външен министър Соломон Паси го назначи за пълномощен министър на България в Египет.
Радион Попов е роден през 1950 г. Завършил е Националния военен университет \"Васил Левски\" във Велико Търново и ВА \"Г. С. Раковски\" - София, Института по арабски език към Багдадския университет, Националния университет по отбрана, Вашингтон. Бил е военен аташе в Дамаск и Мадрид и пълномощен министър в посолството ни в Кайро. Заемал е ръководни длъжности в Министерството на отбраната и в Генералния щаб на Българската армия. dir.bg
 


Сходни връзки

Стара муцуна се върна в играта като зам.-министър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди