изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:03 EEST
ИМА РЕЗЕРВИ ХЛАБЪТ ДА СЕ ПОЕВТИНИ    
НовиниХлябът у нас може да бъде по-евтин, категоричен е председателят на Съюза на зърнопроизводителите у нас Пламен Борисов. Той не се наема да определи с колко процента, но смята, че резерви за поевтиняването на насъщния има.Борисов обясни, че цената на хляба следва след производството на зърното.

Освен това влияят и други фактори, включително политически, икономически - тъмна икономика, светла икономика. Въпреки това цената на хляба не следва стриктно цената на пшеницата. Цената на хляба се движи флегматично. Тя предпочита да се качва, но не и да следва обратен тренд, тогава, когато трябва, обясни Борисов. И припомни, че преди няколко години, когато цената на пшеницата скочи на 230 лева, рязко се вдигна и цената на хляба. След това обаче тя така рязко не падна, както падна цената на зърното. Според Борисов, ако проблемите в този бранш се изчистят и там се работи начисто и на светло, нещата ще бъдат други.
За изкупните цени на пшеницата от нова реколта Борисов очаква те да са относително добри в сравнение с минали години, без да се прави сравнение с миналата година, защото тогава цените бяха изключителни. Той не се наема да прогнозира какви ще са цените, тъй като цените са борсови. България е отворен пазар и тук се работи с цената, която съществува в Черноморския басейн - Русия, Румъния, Украйна, България, Турция.
 


Сходни връзки

ИМА РЕЗЕРВИ ХЛАБЪТ ДА СЕ ПОЕВТИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди