изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:18 EEST
ЯПОНСКИЯТ ПОСЛАНИК РЕЖЕ ЛЕНТАТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВЕТРОЕНЕРГИЕН ПАРК У НАС    
НовиниДо края на тази седмица официално ще бъде открит най-големият ветроенергиен парк, който е изграден и въведен в експлоатация у нас - \"Инос-1\", съобщи за НДТ кметът на Каварна Цонко Цонев.

Гост на общината по този повод ще бъде японският посланик в България, който и ще открие официално парка. Инвестицията е съвместна - между българската фирма \"Инос\" и японската \"Мицубиши\". В землището на село Българево се издигат 33 генератора. Инвеститорите са изградили и подстанция \"Калиакра\" 110/20 киловолта, както и радарни системи, които да предпазват птиците по време на есенния и пролетен пролет по пътя \"Виа Понтика\".
От директора на РДНСК - Добрич, инж. Веселин Ганев, НДТ научи, че общо на територията на областта вече са въведени в експлоатация 87 ветрогенератора, като в същото време е започнало издигането и на следващия по-голям ветроенергиен парк, който ще разполага с 24 генератора, от \"Универсум енерджи\". Той ще се намира отново в землището на каварненското село Българево.
Първа в областта инвестирала в енергия от вятъра е габровската фирма \"Екоенергия\", която вече има 3 генератора в землището на Дебрене и още 4 в землищата на Генерал Тошево. Множество други фирми имат по-малки инвестиции и са изградили по 5 до 7 генератора, допълни Ганев. Това ще е една от развиващите се инвестиции в Добричко според него, защото продължавала покупката на земя в региона с промяна на статута й.
 


Сходни връзки

ЯПОНСКИЯТ ПОСЛАНИК РЕЖЕ ЛЕНТАТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВЕТРОЕНЕРГИЕН ПАРК У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди