изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:16 EEST
КМЕТСТВОТО СЪДИ ТРИМА ДИРЕКТОРИ    
НовиниОбщина Добрич предяви частични искове за нанесени имуществени вреди срещу директорите на Центъра за работа с децата, Центъра за ученическо, техническо и научно творчество и Ученическата спортна школа, съобщиха в петък от пресслужбата на кметството.

Оттам допълниха, че исковете са внесени в Районен съд - Добрич, на 7 юли тази година, като всеки от тях е частичен и е на стойност по 1500 лв. за всеки директор поотделно за нанесената имуществена вреда на община град Добрич за периода от 1 април до 30 юли тази година. Нанесената имуществена вреда е на база сумите, равняващи се на изплатените заплати, други възнаграждения и плащания, както и дължимите по тях осигурителни вноски на персонала в ЦУТНТ, ЦРД и УСШ, добавят от пресслужбата. Изплатените суми от Община Добрич за посочения периода са, както следва: за ЦУТНТ - 25 563 лв.; за ЦРД - 23 111 лв. и за УСШ - 21 261 лв. До предприемането на тази мярка от страна на общинската администрация срещу тримата директори на извънучилищните звена - Надя Добрева, Тодор Спиров и Богомил Йорданов, се е стигнало, след като те възпрепятстваха своевременното произнасяне на министъра на образованието и науката, обжалвайки решението на Общински съвет за закриването на звената, се казва в прессъобщението от общината. Жалбите на директорите по образуваното административно производство бяха оставени без разглеждане в Административен съд Добрич и Върховен административен съд - с мотивите, че решението на Общински съвет за закриването на извънучилищните звена не подлежи на съдебен контрол, допълват още от пресслужбата.
 


Сходни връзки

КМЕТСТВОТО СЪДИ ТРИМА ДИРЕКТОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди