изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:43 EET
Княз Кардам катастрофира, има тежки травми    
По света
Най-големият син на бившия български министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски - княз Кардам, пострада сериозно при тежка катастрофа, предаде „Ройтерс“.


46-годишният Кардам е получил сериозни наранявания, след като в петък автомобилът му се блъснал в дърво край шосе в Мадрид, съобщи испанската пътна полиция. 46-годишният принц е бил откаран с хеликоптер до мадридската болница "Доче де Октубре", предаде БТА.
Той има тежка травма в главата и ръката. Неназовани източници, цитирани от Франс прес, казали, че ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани.
Съпругата на Кардам - 45-годишната Мирима Унгрия, която пътувала в колата, е по-леко ранена и е настанена в болницата "Ла Пас" в северен квартал на Мадрид.
Франс прес съобщава, позовавайки се на испански медии, че катастрофата е станала в град Ел Молар, в района на испанската столица рано следобед. Според източници от бърза помощ, цитирани от испански медии, обстоятелствата около катастрофата все още са неизяснени, допълва Франс прес.

Пресаташето на семейството Галя Дичева каза, че катастрофата е станала до Мадрид при много натоварен трафик, предаде БГНЕС.
Симеон Сакскобургготски е информирал от Испания Галя Дичева за неприятния инцидент и веднага се отправил към болницата. В момента бившия български премиер се намира в Испания.  dir.bg
 
“Правда”: Български княз е тежко ранен при катастрофа в Испания
16 август 2008 | 11:44 | Агенция "Фокус"
Мадрид. Българският княз Кардам и съпругата му са пострадали при катастрофа в околностите на Мадрид. Кардам е в тежко състояние. Катастрофата е станала на магистрала, водеща към испанската столица, съобщава руският вестник “Правда”.
Автомобилът, с който са пътували Кардам и съпругата му, е излетял от пътя и се е врязал в дърво. Причините за инцидента се установяват.
Кардам е най-голямото от петте деца на бившия български премиер Симеон Сакскобургготски.
 


Сходни връзки

Княз Кардам катастрофира, има тежки травми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди