изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:11 EEST
Разстреляха кума на Сретен Йосич    
По света
Кумът на един от най-известните сръбски и балкански престъпници Сретен Йосич, Углеша Аранитович-Уго, бе убит в центъра на Белград.


42-годишният Аранитович е убит от неизвестни лица, които открили огън от автоматично оръжие докато той бил седнал в колата си \"Пежо\" 407, съобщи БГНЕС.
Убийците стреляли срещу него от друг автомобил \"Ауди\", след което успели да избягат, съобщиха от полицията. Инцидентът стана през изминалата нощ.
Углеша Аранитович-Уго ръководеше най-мощната престъпна групировка в Шабац. Уго умира в Спешния медицински център, след като бе транспортиран там. Срещу него са изстреляни поне 20 куршума. Малко по-късно сръбската полиция откри опожарен автомобила от който бе извършено убийството. Секунди преди нападението срещу Уго с него в колата е била млада жена, която е излязла от автомобила и влязла в жилищната сграда, пред която е била паркирана колата на улица Ломино, в самия център на сръбската столица.
Младата дама, която твърди, че се казва Божана, разказва пред полицията, че двамата са били на вечеря и той е бил нападнат в момент, когато се опитвал да паркира автомобила.
През последните няколко години Аранитович преживя няколко атентата срещу него. При едно от нападенията си в Шабац той бе ранен в главата, но оцеля по чудо. Преди седем години той бе много близък с Ивица Йованович, който бе застрелян също в центъра на Белград. По време на полицейската операция \"Сабя\" през 2003 година, проведена след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич, Аранитович бе задържан. Срещу него бе повдигнато обвинение за изнудване.
По време на процеса нито един от свидетелите не даде показания срещу него и Аранитович бе освободен. Той бе в отлични отношения с убития само преди десет дни в босненската столица Сараево Зоран Голуб, по-известен с прякора Чарли. Той също бе кум на Сретен Йосич. Сръбската преса твръди, че става въпрос за жестока и кървава разправа между престъпните групи на Сретен Йосич и оцелелите от \"Земунския клан\".
За Сретен Йосич, известен още като Йоца Амстердама, се твърди, че е един от главните босове на сръбската организирана престъпност и е некоронованият балкански \"крал на кокаина\". Той бе зрелищно арестуван от служители на НСБОП през 2002 г. в центъра на София, където живееше под чужда самоличност. После бе екстрадиран в Холандия да излежава там влязла в сила присъда. След изтичане на наказанието холандците го върнаха през 2006 г. на Сърбия, където също бе изпратен зад решетките по обвинения за поръчкови убийства на мафиоти, атентати срещу държавни служители, контрабанда на огромни количества наркотици, фалшифициране на пари. За повечето от тези престъпления обаче доказателства и свидетели не можеха да бъдат намерени и през май 2006 г. Върховният съд на Сърбия пусна Йосич на свобода срещу гаранция от 300 000 евро.  dir.bg
 


Сходни връзки

Разстреляха кума на Сретен Йосич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди