изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:43 EET
ТЕРВЕЛ ЩЕ ПОЛУЧИ СВОЯ ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ И ОЖИВЯВАНЕ    
Интервюта Кметът на община Тервел инж. Живко Георгиев - пред НДТ

 

- Г-н Георгиев, как се подготвя Тервел за празника си, който е на 22 септември?

 

- С добро настроение, което вече се усеща. Родители, баби и дядовци очакват децата си да им погостуват, малчуганите правят уговорки за повече време в Лунапарка, любители на фолклора репетират, за да се представят добре. А ние в общината, както обикновено се случва, довършваме подготовката в последния момент. Монтират се сцените в парка, завършва се работата по новия плочник на входа му, поставят се транспаранти и знамена за събора-надпяване. Очакваме участници от целия регион и много гости. Почитателите на поп музиката ще бъдат зарадвани от изпълнения на Преслава Пейчева и група '\"Те\".

 

-           Каква е равносметката за община Тервел от миналогодишния празник до днес?

 

-           Последните няколко години не се отличават съществено една от друга. Работим, влагайки максимални усилия и се ръководим от убеждението, че работата на кметския екип не е рутинно задължение, а предизвикателство, което трябва да бъде посрещнато за кратък период от човешкия живот и това, което градоначалникът прави, намира отражение върху живота на всеки гражданин в общината. Затова посоката на развитие на града за последната година не се е променила драстично, но за този период са направени съществени инвестиции в инфраструктурата и общностите от хора.

 

-           Какви са по-важните проекти, по които се работи в общината?

 

-           Обикновено работим паралелно по няколко проекта. Днес, на 18 септември /вчера, бел. а./ например, бе подписан договора с фирмата,която ще санира четирите детски заведения в Тервел по проект на общината по Оперативна програма \"Регионално развитие\". Започна ремонтът на единия обект - ЦДГ \"Първи юни\". Отново днес /вчера, б. а./, внесохме първия си проект по Програмата за развитие на селските райони.  Все още имаме довършителни дейности по ремонта на градския стадион по проект \"Красива България\" и по проекта за благоустрояване на 4 улици в Тервел, финансиран от МРРБ. Подготвя се за внасяне в СИФ проектната готовност за басейна в ЦДГ \"Здравец\" - последният ни засега одобрен проект. Работи се по тръжните документи на проекта за разширение на пречиствателната станция в Тервел и за доизграждане на канализацията, който се разглежда по Оперативна програма \"Околна среда\". Довършва се оборудването на извънкласния център в с. Нова Камена - финансиран от СИФ. Продължават доставките на мебели по Общинската програма за оптимизация,ф инансирана от МОН. Подготвя се внасяне проектът за ремонт на пътя Тервел-Безмер-Гуслар-Граница с община Кайнарджа. Като заключение - работа има в изобилие, надяваме се да успеем да доведем нещата до успешен край преди да настъпи зимата.

 

-           Какви са перспективите пред Община Тервел?

 

-           Опитвам се да изчистя мнението си от местния патриотизъм, който като тервелчанин и като кмет със сигурност имам в повече и да разсъждавам в някакви реалистични измерения. Със сигурност обаче мога да кажа, че община Тервел е точно това място, което има всички дадености и проблеми на един селски район - чиста и съхранена природа,запазени традиции и фолклор, богати ловни полета, хора с активно отношение към случващото се наоколо - и като такъв той ще получи своя шанс за развитие и оживяване с помощта на европейските фондове и усилията на жителите си.

 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА           

 


Сходни връзки

ТЕРВЕЛ ЩЕ ПОЛУЧИ СВОЯ ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ И ОЖИВЯВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди