изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:11 EET
БЪЛГАРИЯ - ДЕМОКРАЦИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ: Почти убиха от бой ”опасен” главен редактор    
Новини
Четири неизвестни лица нападнали журналиста Огнян Стефанов пред столичен ресторант. Това съобщиха от МВР. Снощи около 22.50 часа на бул. ”Петко Каравелов” 38 в столицата, пред ресторант “Кипарисите” в безпомощно състояние е намерен Огнян Стефанов (54 г.) - главен редактор на електронното издание frognews. Сигналът в полицията е подаден от съпругата му, която го придружавала. Тя разказва, че на излизане от ресторанта по пътя към автомобила им, той бил нападнат от четири неизвестни лица, облечени с тъмни дрехи и шапки.



Пострадалият Стефанов е настанен във ВМА с опасност за живота в шок, разкъсано-контузни рани на главата, счупени крайници, неконтактен.
Счупени са двете ръце и двата крака на Огнян Стефанов. Той е загубил 2 литра кръв, съобщават негови близки. Четиримата му нападатели са го били с чукове и метални прътове.
Най–малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на ВМА, цитиран от БГНЕС. В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в много тежко състояние, заяви ген. Тонев.
Случаят се разследва от Четвърто РУ на МВР.
Огнян Стефанов бе свързан със сайта opasnite.net63.net. В интернет страницата бяха публикувани скандални материали срещу известни личности. Две спецслужби - ДАНС и ГДБОП, работеха да разберат кой стои зад сайта и той бе спрян. ДАНС обаче отрича да е спирала работата на сайта \"Опасните новини\".
Спецслужбите се намесили заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации. Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов.
Според публикации в медиите зад сайта “Опасните новини“ стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и самият Огнян Стефанов, предад БГНЕС. В съдружие двамата управляват и агенция frognews. Преди месец, Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клоняли, че той списвал “Опасните новини”. Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта на “Опасните”. Там се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват. Двамата обаче отрекоха да са писали подобно писмо. По-рано стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС.

Дир.бг

ЗАГЛАВИЕТО Е ДОПЪЛНЕНО ОТ НДТ

ДАНС затвори ”Опасните новини”
05 Септември 2008, 15:24
Източник: News.dir.bg
В анонимния интернет сайт с адрес opasnite.net63.net се появиха няколко скандални публикации срещу известни личности, пише вестник \"Стандарт\". Всички се питаха кой е авторът на тази интернет страница.
Загадката се задълбочи още повече преди ден, когато в сайта изненадващо се появи извинително писмо. То е подписано от Младен Мутафчийски и главния редактор на агенция Фрогнюз Огнян Стефанов.
В него двамата се извиняват за написаното, което понякога било \"откровена лъжа\", и обещават, че ще компенсират имуществените щети на пострадалите от публикациите. 12 часа след като писмото бе качено на сайта, той бе блокиран.
За по-малко от час краткото, но съдържателно писмо обиколи сайтовете у нас. А Младен Мутафчийски и Огнян Стефанов отричаха категорично да имат нещо общо с публикацията. От близо месец две спецслужби - ДАНС и екипи на ГДБОП, нищят кой стои зад анонимния сайт, научи \"Стандарт\". Там неведнъж имаше публикации и относно работата на новата агенция и бившата барета Алексей Петров. За да открият автора на материалите, спецагентите използвали всички възможни техники на оперативната работа. Опасността не идва толкова от публикациите, а по-скоро от анонимността на сайта, обясняват експертите. Когато дадена публикация има автор, то \"обектът\" на материала може да се защити в съда или като докаже, че изнесеното за него не е истина. Ако авторите призовават към насилие или дискредитират институции, те могат да носят наказателна отговорност. Според специалисти анонимните материали в сайта могат да се считат за информационен тероризъм, за който обаче няма член в Наказателния кодекс.
Агенти, работили по разкриването на сайта, споделиха, че собствениците на интернет страницата са направили всичко възможно, за да не бъдат разкрити. Те използвали литовски домейн, а сайтът минавал през няколко сървъра в различни страни, за да бъдат изгубени следите му. Материалите се качвали от различни интернет клубове у нас и дори от чужбина.
Специалисти твърдят, че при такъв начин на работа е практически невъзможно авторите да бъдат открити. Специалисти от службите обаче приложили начин, неизползван досега в света. Те не пожелаха да разкрият подробности, но стана ясно, че агентите първо са хакнали сайта, а след това при възстановяването му засекли собствениците. Освен конкретните данни, специалистите дълго време анализирали и стила на писане. След проверки те стигнали до извода, че начинът на представяне на \"новините\" много прилича на този на журналиста Огнян Стефанов.
Дни след това без формален повод главният редактор на Фрогнюз обяви публично, че той няма нищо общо с \"Опасните\", макар че се възхищава на сайта. А 10 дни по-късно \"призна\" с писмо в \"опасния сайт\", че заедно с Мутафчийски стоят зад него. Междувременно на разпит в ДАНС дори бил заведен технически служител на агенция Фрогнюз, заподозрян, че участвал пряко в правенето на \"Опасните\" заедно с още един компютърен специалист. С работата по случая вече се занимава МВР.
ДАНС няма да дава информация по случая, прави се вътрешна проверка. Това каза за БГНЕС говорителят на Агенцията Зоя Димитрова, помолена за потвърждение, че ДАНС работи по случая с интернет-сайта «Опасните».

Пребиха Борис Ангелов от клюкарската ”Слава”
24 април 2008 / News.dir.bg
Снощи към 21 часа в „Пирогов” е постъпил главният редактор на сп. „Слава” Борис Ангелов, съобщиха от лечебното заведение.
Ангелов се прибирал към дома си в жилищен комплекс „Лагера” в София, когато бил нападнат от двама непознати, които са му нанесли побой. Най-вероятно нападателите са ползвали железни боксове. Получил е наранявания в областта на главата. След като е бил прегледан от неврохирург, Ангелов е бил освободен за домашно лечение, съобщиха от \"Пирогов\".
Нападнаха ме в гръб двама младежи и стана много изведнъж, аз се съпротивлявах и за това може би и пострадах повече, каза за БГНЕС Борис Ангелов. Инцидентът е станал снощи около 20.40 часа и за “късмет на нападателите” никой не минавал наоколо, уточни Ангелов. Нападателите са откраднали чантата му за лаптоп, в която е имало фотоапарат и камера. Ангелов предполага, че единствената цел на нападателите е била обир, но не изключва и да е свързана с неговата работа. На въпрос дали все пак не е успял да види лицата им, Ангелов отговори, че всичко е станало много внезапно и в гръб.
Борис Ангелов е добре познат на телевизионния зрител от специалното, V.I.P. издание на риалити шоуто Big Brother, където журналистът беше един от тримата, включени в т. нар. тайна инквизиция. Групата имаше правото да номинира и използва телевизионния ефир, за да изрази мнението си за всеки от участниците в шоуто.
Борис Ангелов е известен и с публикуване на биографична книга за Лили Иваново през май 2006 г. със заглавието \"Просто Лили\" и която се разпространяваше заедно със сп. \"Слава\". Тогава примата на българската естрада заяви, че ще го съди за книгата. Двамата са отдавна във вражда, още от времето, когато Борис Ангелов оглавяваше светското списание \"Кой\". В него журналистът публикуваше най-нелицеприятните фотоси на певицата, която, днес, 24 април, има рожден ден.
Борис Ангелов ръководи списание \"Слава\" от близо три години. \"Слава\" публикува новини и снимки за известните български лица от Шоубизнеса. Освен на \"Слава\" Борис Ангелов издава и списание \"Easy\". Светските му романи \"Жената на генерала\" и \"Клубът на вдовиците\" разказват за живота в недостъпния свят на най-богатите българи, където новите пари започват да се превръщат в стари пари, припомня БГНЕС. Героите много приличат на добре познати лица от политическия, икономическия и светския елит на България.

 Журналистът Огнян Стефанов – публикации, теми, проблеми (Справка, Агенция \"Фокус\")

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ - ДЕМОКРАЦИЯ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ: Почти убиха от бой ”опасен” главен редактор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди