изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:07 EEST
ДОБРИЧ ЧЕСТВА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА    
НовиниМладите хора на Добрич отбелязаха Деня на независимостта с детски скаутски празник в Центъра за защита на природата и животните. Още сутринта над 40 младежи се бяха записали да се включат в организираните от  Скаутски клуб \\"Изследовател\\" десет ателиета. Всеки от участниците в празника получаваше регистрация.

След това трябваше да премине успешно през десетте ателиета. Имаше ателие за изработване на шапки от цветя, за рисунка, за омесване на скаутски хляб върху дървена маса, по завързване на възли, плетене на маймунски мост, различни игри за ловкост и др. Там младите скаути на Добрич демонстрираха умения в различни видове изкуства и в справянето със задължителните за скаутите задачи. След преминаване през  ателиетата децата получаваха и награди. Те изпратиха и своите послания до кмета на Добрич. На място имаше представители на полиция, пожарна и БЧК, които също запознаха младите изследователи с работата си.
В рамките на отбелязването на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България вечерта в зала \\"Добрич\\" се състоя надсвирване на сватбарски оркестри. Проявата бе организирана от общината и Висше училище Международен колеж. В надсвирването се включиха пет оркестъра - \\"Бисери\\", \\"Добруджански авлиги\\", \\"Мелодия\\", \\"Траяна\\" и \\"Лира\\". На площад \\"Димокрация\\" малко след 20 часа имаше празнична заря, осигурена по национална програма за честванията, по решение на Министерски съвет. Илюминации имаше във всички 28 областни градове на България.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЧЕСТВА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди