изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:07 EEST
Иран произвежда кола само за жени    
ЛюбопитноТова пише вестник \\"Гардиън\\", цитиран от БГНЕС. Возилото ще бъде снабдено с всичко, каквото имат обикновените автомобили, плюс детайли, специфични за жени, живеещи в доминираното от мъже иранско общество - автоматична скоростна кутия, навигатор, както и специално създаден ключ за смяна на гумите. Идеята е, че жените шофьори не са така компетентни по въпросите на механиката, за разлика от мъжете. Ще бъде инсталирана също така и аларма, която известява за спукана гума.

Автомобилите ще бъдат боядисани в \\"женски\\" цветове и ще разполагат с аудио-система, предназначена за деца-пасажери.
Предвижда се първите возила да слязат от конвейра през следващия юни, което да съвпадне с иранския Ден на жената. Автомобилите няма да бъдат предназначени единствено за местния пазар, а ще се изнасят и в \\"приятелски страни\\" като Сирия и Венецуела.
Техеран обмисля и разработването на \\"ислямска кола\\" - с навигационна система, която да указва в коя посока е Мека. Тя ще се произвежда съвместно с Малайзия и Турция.
\\"Гардиън\\" подчертава, че в Иран мъжете и жените се возят в отделни автобуси. Наскоро в столицата Техеран бяха пуснати таксита с жени шофьори, които обаче са в услуга единствено на клиенти от нежния пол. dir.bg
 


Сходни връзки

Иран произвежда кола само за жени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди