изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:10 EEST
14 млн. евро печалба с фалшив подпис на Борисов    
Новини
Поне 14 млн. евро е можела да бъде печалбата на фирма "Сида-С", ако фалшифицираният договор за покупко-продажба на имот не е бил разкрит. Това заяви столичният кмет Бойко Борисов по повод сигнала, който подаде в Градската прокуратура.


Вчера той съобщи, че е направен опит за измама, като е фалшифициран неговият подпис върху договор за закупуване на 14 063 кв. м. в ж.к. "Стрелбище".
"Разговарях с главния прокурор Борис Велчев, а след това и с градския - Николай Кокинов, обясни Борисов. Представените материали са подредени по надлежен ред и с тях по мое време щяхме да повдигнем обвинения за 30 минути", заяви Борисов.
След направена проверка в Столичната община е станало известно, че няма извършвани действия от нейна страна по отношение на имота, който е нейна собственост.
Кметът съобщи, че в нотариалния акт е цитиран номер на скица на друг имот. По думите му, ако тази сделка не е била проверена и е установено, че става дума за измама, е можело да се стигне до препродажба на имота, като цената му само за терен би била по 1000 евро на кв. м, а ако е бил застроен - двойно и тройно повече. Борисов разкри името на нотариуса, изповядал сделката - Емил Каракашев.
Запитан дали братът на купувача Петър Драшков - един от заместник-шефовете на ДАНС Иван Драшков, би могъл да окаже влияние върху прокуратурата, Борисов отговори така, цитиран от Фокус: „Не се притеснявам от Петър Драшков. Аз също имам сестра и не знам какво върши тя. Докато не бъде повдигнато обвинение, не бих си позволил да наричам никого с квалификации. Доколкото познавам Иван Драшков той не би си позволил да окаже влияние по този случай. Имам уверението на главния прокурор, че макар да действат бавно, ще има повдигнато обвинение”.
Според градоначалника причината за продължаващите опити за измама с общински имоти е липсата на осъдени и на превенция по тези случаи от страна на правосъдната система. Той обаче заяви, че "Булгартабак" е пример за това - след година скандали миналата седмица всичко утихна", посочи Борисов.
Борисов изрази съмнение, че по тези схеми още преди да стане кмет може да са станали подобни измами.
„Преди аз да подпиша такъв документ, трябва да бъдат поставени още седем подписа. Един път се е случвала грешка, затова тогава въведох обществените обсъждания. Мисля, че ние сме взели всички превантивни действия, за да няма подобни грешки”, каза още Борисов.
Според него по отношение на "Софийски имоти" и дъщерните му дружества се очаква да излязат и други скандални продажби.
dir.bg
 


Сходни връзки

14 млн. евро печалба с фалшив подпис на Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди