изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:10 EEST
Погребан по грешка лекар ”възкръсна”    
Любопитно
Софиянец, който бил смятан за мъртъв и погребан, се оказал жив. Наскоро обаче мъжът починал наистина и сега не може да му бъде устроено погребение, защото по документи това вече се е случило.


За небивалата история разказва в. "Нощен труд", цитиран от БЛИЦ.
Софийският лекар д-р Иван Евстатиев Радивоев, 56 г., изчезнал от дома си през 2006 г. и майка му и брат му го обявили в полицията за издирване. След два месеца майката била повикана в "Пирогов" да разпознае полуразложен труп. Тя "познала" в него сина и тялото било погребано в гробищата на Бакърена фабрика.
2 години по-късно на вратата на семейния апартамент в блок 22 на кв. "Сухата река", се появил жив и здрав погребаният. Историята не разкрива какво е правил през цялото време.
Майката Анастасия, оглупяла от ужас и радост, само промълвила: "Иване, защо се връщаш?", разказва "Нощен Труд". Оказало се, че тя е разпознала погрешно трупа в моргата заради трета гърда, каквато имал, също както и синът й. Това е невероятно съвпадение, коментират лекари. Не била взета ДНК-експертиза от мъртвеца, който нямал документи за самоличност, защото майката не знаела, че се правят такива изследвания.
На 5 август тази година обаче Иван починал в дома на майка си вече наистина. Лекарят от "Бърза помощ" издал документ за заварената смърт на Иван Радивоев, но навсякъде този човек се води мъртъв и и не може да бъде погребан.
Повече от два месеца вече трупът лежи в частна хладилна камера, наета от погр***ната агенция "Хермес". Престоят за едно денонощие струва 18 лв. Парите се трупат, а възрастната Анастасия не може да плаща. Минавало й през ум да се измъкне от дебрите на бюрокрацията, като погребе сина си до другия човек, но по-често й се струвало, че тя самата ще свърши, преди да уреди вечното жилище на детето си, пише още изданието.
 


Сходни връзки

Погребан по грешка лекар ”възкръсна” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди