изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:39 EEST
Лепкав ориз с 8 вида бобчета и тиквени семки    
КулинарниНапоследък в Китай един вид храна изведнъж стана много известна, казва се „Лепкав ориз с 8 вида бобчета и семена", като не малко хора особено в интернет пространството използват това име за себе си. Всъщност, те са „фенове" на държавните ръководители Ху Дзинтао и Уън Дзябао.

В рубриката „Социален живот", излъчена в понеделник и сряда ви обясних причината, а за приятелите, в момента пред радиото още веднъж ще обясня, че в имената на президента Ху Дзинтао и на премиера Уън Дзябао се съдържат думите Дзин и Бао, които присъстват също в наименованието на ястието, а произношението на думата „фен" на китайски прилича на думата „ориз".

Във връзка с това, днес бих искала да ви запозная с начина за приготвяне на Лепкавия ориз с 8 вида бобчета и семена.

        Необходими са следните продукти: 100 грама лепкав ориз, 6 фурми без костилки, 20 стафиди, малко тиквени семки, счукани орехи, захар, олио и пюре от червен боб.

Ето е начина на приготвяне.

Измийте лепкавия ориз и го оставете за 15 минути, за да поеме повече вода. След това, го сварете докато омекне. Прибавете захар на вкус докато оризът е още топъл. Но не бива да използвате голямо количество захар, иначе ще стане прекалено сладко след като се добави и пюрето от червения боб.

Намажете форма за торта, или една голяма купа с малко олио, разпръснете стафидите, орехите, семките и нарязаните на лентички фурми.        

Добавете постепенно лепкавия ориз до половината на съда. Сега трябва да се добави пюрето от червен боб, което също е сладко и е много полезно особено за допълнение на кръвта и то при жените. Така че кашата от червен боб също е много популярна в страната заради качествата и ефективността си.

Върху пюрето от червен боб, също може да добавите останалите стафиди, семки, орехи и фурми. След това продължете да сипвате готовия ориз. Когато съдът се напълни изцяло с ориза, сложете съда в тенджерата и да сварете 10 минути на пара.

Последната стъпка е съвсем лесна. Вземете една голяма чиния, която може да покрие съда, обърнете съда и ще видите, че лепкавият ориз с 8 вида бобчета и тиквени семки е готов.

Не знам дали ще успеете да намерите 8 различни вида боб или сушени плодове за тази рецепта, така че използвайте каквото имате в кухнята и не се отказвайте от опита. Защото наистина „Лепкавият ориз с 8 вида бобчета и семки" е много вкусен и веднага да ви избави от глада.

China Radio International

 

 

 


Сходни връзки

Лепкав ориз с 8 вида бобчета и тиквени семки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди