изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:46 EEST
Галевите излязоха чисти и заявиха: МВР лъже    
Новини

След няколко часа разпит в Националната следствена служба, така наречените братя Галеви излязоха чисти и заявиха, че срещу тях няма образувано дело.



По-рано днес от прокуратурата уточниха, че след вчерашната масирана операция на спецслужбите в Дупница, Перник и София, има заведено такова дознание, но то е срещу неизвестен извършител.
Пред журналисти Пламен Галев обясни, че е бил разпитан във връзка с фирмите, които притежава, предаде “Фокус”. Той потвърди думите на съдружника си Ангел Христов от по-рано днес, че двамата не са се крили. В следствието обаче били изненадани да ги видят.
\"МВР лъже. Не мога да кажа защо. Тук основният виновник за целия този цирк който стана, е шефът на ОДП-Кюстендил Чавдар Караджов. Той първо казва, че сме призовани по надлежния ред, което е лъжа. Той се обади по телефона и каза: \"Може ли да минете тук при мен около 8,30 часа?\". Попитах го - има ли нещо, трябва ли да взимаме адвокати и точните му думи бяха: \"Не се излагайте, какви адвокати\", разказа Галев.
Той обясни, че заедно с Христов не са отишли в полицията, защото не са били призовани по надлежния ред.
„Снощи се прибрах, намерих протокол за обиск, но нямаше призовка. Затова днес дойдохме да разпитаме – някой търси ли ни и за какво”, каза известният дупничанин.
„Дошли са с автомати в счетоводната къща. Влезли са вътре, но не е имало ексцесии и са прегледали всичко. Казахме на охраната да окаже пълно съдействие. Когато стане убийство или нещо друго, какъвто и случай да има, те започват с едни и същи лица, изкарват полиция и започват водене по районни”, коментира още Галев.
Той, също като Христов, заяви, че по време на обиска на собствеността им не е открито нищо. \"Нямам от какво да се притеснявам. Идват сто пъти вече. Какво да открият?\", попита риторично скандалният бизнесмен, който не бил изненадан от акцията. \"Беше ясно, че нещо ще правят: Всеки път, когато има някакви скандали в държавата, започват да правят такива акции\", коментира Пламен Галев. Според него операцията не е била специално срещу „братя Галеви”, а те просто са били „едни от проверяваните”.
„Така им е удобно на всичките. МВР не са виновни. Виновен е Чавдар Караджов. Мисля, че се опитват да отвлекат медийното внимание от други теми. Акцията беше демонстрация на сила”, заяви още той. Но не можа да си спомни колко фирми притежават двамата с Ангел Христов.
Не искам да коментирам отношенията си с Алексей Петров. Това заяви по-късно пред БГНЕС Галев по повод версията, развивана в медиите, че зад спецоперацията срещу тях стои именно Петров, който е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Петров е бивш колега с Галев и Христов от отряда на баретите в МВР, където са служили преди години.
С Румен Петков никога не сме се чували по телефона, така пък Галев отговоря на въпроса в какви отношения е с бившия вътрешен министър.
 


Сходни връзки

Галевите излязоха чисти и заявиха: МВР лъже | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди