изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:35 EET
Разпитаха Доган за смъртта на Емин    
Ред и сигурност
Прокурори са разпитали лидера на ДПС Ахмед Доган за самоубийството на шефа на кабинета му Ахмед Емин.


Това пише вестник "Стандарт", цитиран от БГНЕС, като се позовава на източници от разследването. Обвинителите отишли на крака в сарая на Доган в полите на Витоша, за да вземат показанията му. Не е ясно дали прокурорите избрали този ход от съображение за сигурност, или пък за да не разберат медиите за разпита.
Обвинителите разговаряли с лидера на ДПС повече от час. Показания са дали и депутати от ДПС, както и гардовете от НСО, които във фаталния петък били на смяна в сарая. Междувременно стана ясно, че разследването за смъртта на Ахмед Емин се обвива в още по-дълбока тайна. На прокурорите, полицаите и експертите от Националния институт по криминалистика и криминология, които работят по случая, е забранено да разгласяват каквито и да е данни от разследването.
Все още не е ясно дали са готови експертизите за балистичното изследване на оръжието, натривките от ръцете на 46-годишния мъж, както и графологичния анализ с предсмъртното писмо в тефтерчето, открито в сакото на Емин. Именно от заключенията на експертите ще стане ясна истината за смъртта на шефа на кабинета на лидера на ДПС.
По повод смъртта на Ахмед Емин министърът на земеделието Валери Цветанов каза пред бТВ, че също е разпитан като очевидец.
Аз съм поразен. Това е единственият ми коментар. Така определи Цветанов писанията в пресата, че е възможно полицията да разпита хората, които са били в сараите на Доган в деня на убийството на Емин, като евентуални извършители на убийството. Случайно се срещнах с Ахмед Емин, около 15-15.30. Казахме си две думи. Последно, което ми каза Емин бе „гледайте да не го притеснявате (Доган, бел.ред.) и да си свършите работата, каза още Цветанов. Беше разсеян, не слушаше внимателно. Това не беше типично за него, каза още министърът на земеделието Валери Цветанов по повод последния си разговор с началника на кабинета на лидера на ДПС. Не ми е известно да е имало конфликти между него (Ахмед Емин, бел.ред.) и други лидери от ДПС, каза още той. Това е последното интервю, в което ще коментирам драмата за смъртта на приятеля Ахмед Емин, подчерта Цветанов. Той каза, че никой не му е искал и не е давал пари на ДПС.
В същото предаване лидерът на партия Ред, законност и справедливост (РЗС) Яне Янев каза, че Валери Цветанов е първият некорумпиран от тази квота. Той призова Цветанов да бъде откровен и да каже колко пъти е ходил при лидера на ДПС Ахмед Доган да иска от него да бъде освободен неговият заместник в министерството - Бюрхан Абазов. Цветанов каза, че точно по този начин не е водил разговор с лидера на ДПС. Янев каза, че заместникът на Цветанов е обект на органите.  dir.bg
 


Сходни връзки

Разпитаха Доган за смъртта на Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди