изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:26 EEST
Съдът порица мегаакцията в дупнишките автокъщи    
Ред и сигурност
Дупнишкият районен съд е отхвърлил исканията на прокуратурата да бъдат одобрени действията по претърсване на автокъщите в района на града и изземването на автомобили.


Това се казва в официално съобщение от съда, цитирано от БТА.
По време на среднощната акция на МВР, ДАНС и митниците бяха обискирани множество автокъщи в Дупница, Перник и София, при която бяха претърсени и имоти на така наречените братя Галеви.
Магистратите се позовават на чл.162 ал. 1 от Наказателно-процесуалния кодекс, според който нощно претърсване се допуска само при изключителни обстоятелства. Подобни в този случай не са били посочени. Действието трябва да се извършва през деня, в присъствието на поемни лица, аргументират се от съда.
Според дупнишките магистрати няма данни, че иззетите коли са предмет на престъпление. Някои от тях са с неустановени собственици, но това не може да послужи като доказателство в един бъдещ съдебен процес, се казва още в съобщението.
Четири от образуваните шест досъдебни производства в Дупница след акцията са срещу неизвестен извършител. Били са установени пет автомобила без платен акциз, 42 са били без необходимия набор от документи. Иззети са 10 автомобила и два мотора. Те са оставени на отговорно пазене в КАТ.
Търговците от дупнишките автокъщи объче готвят протестна подписка. Те оспорват изнесената информация, която според тях уронва престижа на местния дребен и среден бизнес. dir.bg
 


Сходни връзки

Съдът порица мегаакцията в дупнишките автокъщи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди