изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:03 EET
Доган проговори: Не съм познавал Емин    
Новини
“Дори самият аз не съм допускал колко личности живеят в Емин.” Това каза за “Труд” лидерът на ДПС Ахмед Доган.
“Притиснат ли е за нещо, поставен ли е натясно, обработван ли е, не знам! Но не мога да си представя каква е тази ценност, която може да се окаже по-висша от трите му деца, коя кауза е надделяла над бащиното му чувство”, недоумява Доган.



Шест дни след трагедията с шефа на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин, в сарая на ДПС в столичния квартал “Бояна” още стоят следите от последните му минути. Не са раздигнати вещите, които покойникът е оставил, преди да посегне на живота си - чаша недопита вода, кутия цигари, жълта обикновена запалка и пепелник с един фас, разказаха очевидци.
Преди трагедията Емин е чакал Доган в новите помещения на сарая - три сепарета са изградени в коридора, който свързва ресторанта със стълбището, водещо към подземието с турската баня и басейна. Д-р Пенчо Кожухаров е бил дежурният съдебен лекар, който първи отишъл на мястото на произшествието на ул. “Беловодски път”. Намерил е тялото на Ахмед Емин да лежи по гръб на площадка, от която се стигало до баня и сауни.
Доган е бил разпитан още в петък късно вечерта. Шокиран от случая, лидерът на ДПС е гледал в една точка час и половина и е отказвал да приеме трагедията, разиграла се в дома му. Още тогава е научил, че съратникът му Емин е оставил предсмъртно послание, което генералният комисар на МВР Павлин Димитров обяви чак 48 часа по-късно.
Писмото на Емин, адресирано към децата му Фелиз, Елив и Ясин, към съпругата Ферах, към бащата Емин Фюсеинов и към самия Ахмед Доган, е силно емоционално и скоро трябва да бъде предадено на съпругата. В него Емин заръчал да се грижи за децата, а на тях се извинява, че вече няма да празнуват заедно рождените им дни. Не е ясно какво го е подтикнало да посегне на живота си, още повече че в последните дни семейството е имало много лични празници: в понеделник - 20 октомври, рожден ден е имало най-малкото от децата му; в петък, 24 октомври, е рожденият ден на жена му; а на 30 октомври двамата имат годишнина от сватбата. Има още един особен факт - Емин посяга на живота си на рождения ден на Касим Дал, към когото се говори, изпитвал ревност, защото също е бил приближен на лидера на ДПС.
Посланието на Емин към Доган е добронамерено, сякаш е искал да предпази лидера си от някакви злощастни събития. Странно за следователите звучали думите: “Аз не съм предател.” Накрая Емин моли Доган да се погрижи за семейството му и за трите му деца.
В ДПС щателно проучват всички връзки и детайли от живота на Емин. Оказва се, че той е имал двойственост в поведението си - пред лидера си е бил лоялен, пред останалите колеги - недостъпен, пред подчинените си - изненадващо авторитарен. dir.bg
 
 


Сходни връзки

Доган проговори: Не съм познавал Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди