изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:46 EEST
Смъртта на Емин замириса на случая ”Белнейски”    
Политика
Никога няма да разберем дали Ахмед Емин е убит или се е самоубил, този случай се превръща в случая „Белнейски”. Това заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус.


„Когато говоря по темата за убийството на Ахмед Емин, аз работя само с факти. Факт е, че не са взети натривки. След като такива не са взети, то всеки може да интерпретира този случай както иска, защото не може да бъде доказано. Наруши се процесът на следствените действия около случая със смъртта на Ахмед Емин. Министър Валери Цветанов обяви за луд този, който иска да се вземат парафинови натривки от ръцете на присъствалите на местопрестъплението\", аргументира се бившият главен секретар на МВР.
\"Видяхте кога погребаха професор Стойчо Раданов, а видяхте и как избързаха с погребението на покойния Емин. А професорът говореше неща, които бяха много тежки за управляващите и за ръководителите на МВР по времето, когато стана убийството на Белнейски”, каза още Борисов.
Запитан дали смъртта на Емин може да се смята за политическо убийство, лидерът на ГЕРБ отговори: \"Когато човек се удари с кола, идва КАТ и взима алкохолна проба.
Ако не даде алкохолна проба, се смята, че е пил. На всички присъстващи на местопрестъплението трябва да се направят процесуално-следствени дейности. Тук отговорност трябва да понесат хората, които са водили разследване на място”.
Прокуратурата вероятно ще поиска ексхумация на тялото на Ахмед Емин. Това пише вестник „Новинар”, като се позовава на източници от разследването, преде Ekipnews. Според публикацията данните, изнесени от полицията, се разминават. Първоначалната версия е, че смъртта на Емин е настъпила между 12 и 13 ч. в петък. Министърът на земеделието Валери Цветанов обаче твърди, че е видял жив шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган около 15-15,30 ч. Първоначално МВР съобщи, че сигналът за инцидента в сградата на „Беловодски път” е постъпил в 18 ч. По-късно часът на постъпване на сигнала беше коригиран - 16,50, напомнят депутати от опозицията.
Шефът на Съдебна медицина Станислав Христов обаче заяви, че резултатите от аутопсията са категорични - смъртта на Емин е настъпила между 14 и 16 ч. При това положение е възможно Цветанов да се е видял с него в 15,30 ч. и веднага след това секретарят на Доган да се е самоубил, коментират разследващи.
 


Сходни връзки

Смъртта на Емин замириса на случая ”Белнейски” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди