изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:21 EEST
Близки на изчезналите моряци от кораба "Хера" връчиха петиция на евродепутати    
Европейски съюз София. Роднини и близки на изчезналите моряци от кораба „Хера” във водите на Черно море прочетоха петиция на делегация на Комисията по жалбите и петициите в Европейския парламент, която е на първото си посещение в България, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Начело на делегацията на комисията е нейният председател полякът Марчин Либицки. Визитата на делегацията у нас, която започва от днес и продължава до 30 октомври, включва посещение на няколко обекта, пораждащи проблеми, които според български неправителствени организации и граждански сдружения не са намерили решение у нас. Комисията по петициите ще препоръча на ЕК да окаже натиск върху съответните български органи във връзка с изчезналите моряци, обеща председателят й Марчин Либицки на близките и роднините на 14-те изчезнали моряци, за които все още се води разследване. „В четвъртък сутринта ние ще се срещнем с българския министър на транспорта и ще споменем за този случай с кораба „Хера”, каза още председателят на комисията. По думите му обаче комисията не може да направи чудеса.
Според българския евродепутат Душана Здравкова, член на комисията по петициите в ЕП, очевидно инцидентите с корабите „Хера” „Ванеса” и „Толстой” при съчетанието на лошото време, не са случайни. „Обстоятелствата може и да са различни, но ако българската държава, турската държава и Украйна имаха едни и същи действия – нямаше сега да се задават тези въпроси”, каза тя.
Утре евродепутатите ще посетят курорта Боровец заради строителството на комплекса „Супер Боровец”, ще отидат и в Природен парк „Рила” заради строителството на ски проекта „Паничище – Езерата – Кабул”. На 29 октомври евродепутатите ще отидат в Габрово заради петицията на гражданите там заради тежкия трафик, както и ще посетят Челопеч заради сигналите за използване на цианиди при добива на злато там, утре е предвидено посещение и на социален дом.
След посещението на делегацията, ще бъде изготвен доклад, който ще изготви и определени препоръки. Докладът ще бъде обсъден на заседание на комисията, която ще изготви и препоръките, обясни председателят на комисията.
Галина ДИМОВА

Разследват потъването на "Хера" като по "Дискавъри"

Български експерти ще разследват потъването на ”Хера”

В. “Позвънете новини”, Варна: Издават смъртни актове на изчезналите от "Хера"

Вече е известно защо е потънала ”Хера”

Близките на загиналите моряци на кораб “Хера” се съмняват в тяхната смърт

Зелените в ЕС искат от кабинета да оповести причината за потъването на “Хера”

Националното следствие не работи по версия, че българите от "Хера" са живи

МОРЯЦИТЕ ОТ "ХЕРА" СА ЖИВИ!?!

 


Сходни връзки

Близки на изчезналите моряци от кораба "Хера" връчиха петиция на евродепутати | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди