изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:26 EET
КМЕТУВАНЕТО - НИКАКВА СКУКА И КИЛОГРАМИ ЕМОЦИИ    
Интервюта

За първата година от третия си мандат - кметът на Тервел инж. Живко Георгиев пред НДТ

- Г-н Георгиев, на кое реалити шоу - \"Биг Брадър\", \"Сървайвър\" или \"Денсинг старс\", а може би някое друго, наподобявате кметуването?

 

- Кметуването наподобява всички реалити шоута. Интересно как досега никой не се е сетил да го продуцира. Сигурно ще има най-голямата зрителска аудитория.



 

 На моменти - истински Big Brother – Големият брат, по-точно стотици Големи братя (всякакви разновидности контролни, финансиращи органи и безброй критично настроени избиратели) “виждат” всичко и всеки момент може да си тръгнеш от Къщата. Понякога-същински Survivor – джунгла, в която трябва да оцелееш, докато се надпреварваш с времето, за да се добереш до заветните “големи” пари за общината си или с хилядите претенции, съвети, критики, искания, хвалебствия, упреци… Понякога също като в Dancing Stars - усещане за успех и победа, силно желание да постигнеш нещо, за което до вчера не си предполагал, че може да успееш. С две думи - никаква скука и килограми емоции.

 

- Кой е най-големият Ви ужас във \"Форд Бояр\" - кметството?

 

- Има много страшни препятствия на входа на замъка.

 

- Кого не бихте избрали за партньор за танци в бъдеще?

 

- Иска ми се да танцувам само с хора, които имат добро и свежо чувство за хумор. Тогава танцът увлича, превръща се в актьорска игра и в крайна сметка – носи удоволствие.

 

- Получихте ли за една година имунитет от общинските съветници и на коя група от ОбС бихте искали да угасите факлата в този епизод на общинския Сървайвър?

 

- Навикнал съм на всякакви групи, “индивидуални” и “волни” изпълнения при общинските съветници. Имам ваксина с много дълготрайно действие – кажи–речи 13 години. Резистентен съм към всякакви болестотворни причинители на тази среда. Пък и по-добре да светят факли, отколкото да мъждукат кандила.

 

- Коя е тайната мисия, която си поставихте за този мандат?

 

- Няма да е тайна, ако всички я узнаят. Важното е, че има мисия. Защото ще бъде страшно, ако чакаш нещо да стане от само себе си. Няма как да се случи.

 

- Кого номинирате за изгонване от Къщата с 2 точки и кого с 1 и защо?

 

- Кметският Big Brother ще свърши след три години и засега не се предвиждат номинации за изгонване. И на това ще му дойде времето – по сценарий.

 

- Хванахте ли някого в изневяра през първия епизод на четирисерийното кметско шоу?

 

- Е, имаше и клетви в любов, и изневери, и опити за “забранена любов”. Добре че четирите серии (години) на шоуто завършиха с драматичен финал, наречен местни избори. И стана ясно “Кой кум, кой сват, кой на булката брат…”

 

- Какво от случилото се през тази година не искате да се умножи по 10?

 

- Човешките трагедии.

 

- За какво бихте се номинирали пред \"Господари на ефира\" със Златен скункс?

 

- Гафовете се случват на всички. Особено на хората, които са познати в публичното пространство. Не мога да се сетя за някой мой ярък и конкретно формулиран гаф, но ми давате идея, че ако пуснем една анкета по този въпрос в общинския сайт, със сигурност хората ще ми припомнят поне няколко гафа.

 

- Какво, което знае всяко хлапе, не успяха да научат общинските съветници през първата година?

 

- Имат още три. Ако и дотогава не се научат, шоуто ще свърши и няма да получат наградите на спонсорите.

 

- Какво бихте направили, за да спечелите в \"Стани богат\" 100 хиляди... избиратели?

 

- А не може ли да погледнем на нещата от другата им страна – ако аз не спечеля избиратели, тогава те пък какво ще  спечелят?

 

Разговаря Мариела БОНЧЕВА

 

 

***

Първата година от мандата премина под знака на дългоочакваните Оперативни програми. В началото на мандата, още в средата на декември м. г., се отвори мярка по оперативна програма “Регионално развитие”. Още в началото на февруари общината внесе проект за саниране на четирите детски заведения в Тервел. В момента вече текат строителните дейности. Пак през декември бе обявен срок за кандидатстване в СИФ за проекти на общности. Кандидатствахме с проект за изграждане на закрит басейн в ЦДГ “Здравец” в Тервел. И този проект бе одобрен за финансиране. Предстои реализация през идния строителен сезон. В края на април бе отворена за кандидатстване мярка по оперативна програма “Околна среда”. Общината подготви проектно предложение за разширение, реконструкция и модернизация на пречиствателната станция в Тервел и за доизграждане на канализацията в общинския център. В момента проектите се оценяват. В края на септември започна приемането на проекти по Програмата за развитие на селските райони. На 15 октомври внесохме първия общински проект за област Добрич по мярка 321, вече е напълно готов за внасяне и първият проект по мярка 322. Паралелно с това, на 18 септември внесохме и проект за изграждане на Местна инициативна група с община Крушари. В дните преди “първия рожден ден” на новия мандат подготвяме още две предложения за финансиране по проект “Красива България” и още 2 по Програмата за развитие на селските райони. Паралелно с новите кандидатствания, през тази първа година се занимавахме с реализиране на проекти, с които кандидатствахме в края на предходния мандат: ремонт на ул. ”Св. Св. Кирил и Методий” по програма САПАРД, ремонт на сградата, където днес е новият дом на ОДК по програма ФАР, груб строеж на старческия дом по СИФ, груб строеж на съоръженията на стадиона по ”Красива България”, изграждане на Център за работа с деца в читалището в Нова Камена по СИФ, реконструкция на четири улици в Тервел по МРРБ, ремонт и нови мебели за училищата и др.

 


Сходни връзки

КМЕТУВАНЕТО - НИКАКВА СКУКА И КИЛОГРАМИ ЕМОЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди