изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:19 EET
Миков оправда ”първите думи” за смъртта на Емин    
Ред и сигурност
Типичен случай на политическа консумация на една трагедия. Така министърът на вътрешните работи Михаил Миков определи пред БНР политическите събития в България след мистериозната смърт на Ахмед Емин – началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.


\"Вървяха всякакви версии. Аз смятам, че генералният комисар навреме заяви своето мнение.\" Това каза вътрешният министър в защита на ген. комисар Димитров по повод лансираната първоначална версия от МВР за самоубийството на Емин, съобщи БГНЕС.
Часове, след като се разбра за инцидента, Павлин Димитров беше категоричен пред БНТ, че става дума за самоубийство.
Според Михаил Миков, ако Павлин Димитров не е направил изявленията си тогава, то при всички положения МВР щяло да бъде обвинено, че не дава достатъчно информация.
\"Всички следствени действия са записани. Всички обвинения не съответстват на истината\", заяви още Миков. Според него първоначалните твърдения на генералния комисар Павлин Димитров за смъртта на Ахмед Емин в никакъв случай не са предопределили изхода на следствените действия по случая.
И да не беше казал нищо в този момент щеше да има обвинения, че не е казал нищо, обоснова се министър Миков.
Атаката беше от всички страни, това беше политическа атака, заяви още министър Миков. Той допълни, че на мястото на инцидента в „Сараите на Доган“ са били представители на всички институции, именно заради обществената значимост на събитието.
По мнението на министъра в страната няма етническо напрежение. \"МВР не може да предотврати напрежението. То се предотвратява от политиците. Има опасно заиграване с етническата карта, което е недопустимо за страна–член на Европейския съюз. МВР и ДАНС следят този процес. Мисля че България в сравнение с други страни е относително пощадена от влиянието на радикализма. В този смисъл не бива политиците да създават чрез публично говорене изкуствена радикализация\", заяви Михаил Миков. Дир.бг
 


Сходни връзки

Миков оправда ”първите думи” за смъртта на Емин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди