изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:59 EEST
Свещеник блудствал 40 години с деца    
По света
Бивш свещеник от Ордена на капуцините е извършвал сексуални посегателства в Швейцария и Франция над момчета на възраст между 9 и 14 години.


Свещеникът блудствал с деца в продължение на 40 години, предадоха световните агенции, цитирайки швейцарския съдия-следовател от кантона Фрибур - Ивон Жандр, съобщава БТА.
Не се съобщава името на свещеника, който сега е на 68 години. Първото си сексуално посегателство над момче той извършил през 1957 г. До днес жертвите му възлизат на общо 24, 22 от които са от Швейцария. Сред тях има 3 деца с физически увреждания.
Свещеникът е признал по-голяма част от престъпленията си.
През 1992 г. той дори извършил сексуално посегателство над собствения си 11-годишен племенник, живеещ в Гренобъл.
До 1989 г. свещеникът е проповядвал само в Швейцария, но през тази година подозренията срещу него нараснали и той се преместил да живее във Франция.
Там служил главно в департамента Изер, в Източна Франция, преди през 2002 г. една от жертвите му да разкаже в телевизионно интервю за извършеното от него посегателство. Година по-късно свещеникът бил изгонен от Ордена на капуцините.
Според швейцарския съдия-следовател давността по повечето от престъпленията вече е изтекла в Швейцария. Но свещеникът може да бъде осъден за двете посегателства, извършени във Франция.
Според съдията-следователя от кантона Фрибур църквата е знаела за действията на свещеника или поне за част от тях, но му е позволила през 1989 г., когато в Швейцария назрял скандалът срещу него, да се премести безнаказано във Франция. dir.bg
 


Сходни връзки

Свещеник блудствал 40 години с деца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди