изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:01 EEST
Българката, отвлечена в Сомалия, е отведена от своите похитители в селище в централната част на африканската страна    
НовиниМогадишу. Похитителите на четиримата служители на френската неправителствена организация “Действие срещу глада” са преместили заложниците в селище в централната част на Сомалия, предаде АФП.
Заложниците, сред които е и българска гражданка, са били отведени в селището Елколе в района на Елбур, на около 250 километра североизточно от сомалийската столица Могадишу.

Информацията е била съобщена от местни жители.
Четиримата хуманитарни работници са били отвлечени вчера от около 20 въоръжени нападатели в района Дхусамареб. До момента няма данни за това какви са исканията на похитителите.
Агенция \"Фокус\"

Името на отвлечената в Сомалия българка е Данка Пачова

Отвлечената Данка говорила с майка си преди месец
06 ноември 2008 / News.dir.bg
Втори ден няма информация за съдбата на отвлечената българка Данка Панчова, която беше похитена от въоръжени бунтовници от летище в Централна Сомалия.
Заедно със сънародничката ни бяха отвлечени двама французи, двама кенийци и един белгиец, съобщи Дарик. Всички те са служители на френската благотворителна организация „Действие срещу глада\".
Майката на Данка Панчова – Зорка съобщи, че последно се е чула с дъщеря си преди месец, като добави, че това е една от многото мисии на дъщеря й в държави като Сомалия. \"Просто няма какво да ви кажа, все още нищо не се знае. Нито те знаят, нито ние знаем. Нямаме никаква информация. Данка работеше с неправителствената организация. Тя се занимава с изхранване на гладуващи хора и ходят на мисии. Пратена е от организацията във Франция, там работи\", разказва майката.
По думите й за последно е разговаряла с дъщеря си преди около месец \"Съвсем добре се чувстваше, нищо подозрително не е имало, нито е знаела нещо. За нас е голям шок, голям удар, изненада. Чакаме някой да ни се обади от някъде. От организацията са се обадили на една нейна приятелки и братовчедка, защото ние не знаем френски, а няма друг човек от България в тази организация и са казали да ни се обадят, за да ни кажат какво е станало. Това беше вчера следобед-привечер\", допълва Зорка Панчова.
Тя каза, че до момента дъщеря й е била на две подобни мисии в Судан, две в Сомалия и в Бирма, Непал.
Нападението срещу хуманитарните работници стана на летището край град Духсамареб на 350 километра от столицата на Сомалия Могадишу и близо до границата с Етиопия. Според информацията до този момент сред заложниците няма ранени. Досега похитителите не са установили контакт с никого от официалните власти, за да изяснят естеството на отвличането.
 


Сходни връзки

Българката, отвлечена в Сомалия, е отведена от своите похитители в селище в централната част на африканската страна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди