изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:24 EET
Котешка билка ще спаси хиляди от рака?    
Здраве
Учени от Българската академия на науките са на крачка от откриването на лекарство, което да унищожава напълно няколко вида туморни заболявания.


Екип на академията проведе открит експеримент, с който показа как една българска билка може да победи рака при мишките, съобщи bTV.
От няколко години професор Иларион Янчев изучава различни методи за ефективно лекуване на рак. Ученият е провел опити с десетки препарати, които съществуват в онкологията, но резултатът винаги е бил незадоволителен. Докато не експериментира с концентрат от билката "Котешка стъпка".
"В началото използвах обикновен екстракт, както го пишеха в народната медицина. След това си направих няколко заключения и стигнах до мисълта, че трябва да концентрирам разтворите", разказа проф. Янчев.
Растението се среща на много места в България. Но според народната медицина то се приема под формата на чай. Професорът обаче решава да увеличи десетократно концентрата и да го инжектира директно в туморното огнище на болна от рак мишка. По думите му билката лекува и нищо не остава от тумора.
Професорът е постигнал 100% успех при лечението на подкожни тумори, които буквално са „изтекли" от организма. До 10 дни, туморът, който е по-голям от главата на мишка, трябва да се е свил или напълно изчезнал. Според Янчев, методът е приложим и при хората.
"Твърдо съм убеден, че може да се прилага засега при тумори, които се намират по повърхността на тялото, и най-вече на млечната жлеза - тумори на гърдата", каза професорът.  dir.bg
 
Билките у нас

Котешката стъпка помага на малки и големи
Котешката стъпка (Clinopodium vulgare) е едногодишно растение с масленозелено стъбло, високо от 15 до 40 см. Листата му приличат на чемширените, само че са по-големи. Цветът представлява наредени в кръг килийки, които приличат на отпечатък от котешка стъпка, откъдето идва и името на билката, подчертава известният билкар Васил Чардаклиев. Разпространена е из цялата страна, особено в полите на Стара планина, Средна гора и Родопите. Съдържа вещество с успокояващо действие, стимулира силно регенеративните процеси на човешкия и животинския организъм, отразява се благоприятно на кръвоносната система, усилва съпротивителните сили.
Билката се бере през юни, юли, август, септември, даже и октомври. Събраните стръкове се правят на китки по 25 - 50 бр. и се сушат на сянка, по възможност в проветриви помещения. След изсушаването се поставят в книжни чували и се съхраняват на сухо. Преди употреба се нарязва на ситно, счуква се в хаванче или се смила в кафемелачка. Използва се като запарка - пълна чаена лъжичка се изсипва в 400 г вряща вода. След 2 часа се прецежда. Пие се по 3 пъти за един ден, 15 минути преди хранене. Това е дозата за възрастен човек. Отварата е с приятен вкус на ябълка.
Продължителността и начинът на приложение зависят от заболяването. Употребява се за лечение на бенки, брадавици, абсцеси, паркинсонова болест. Изчиства артериалните плаки и смущения в кръвоносната система. Ефикасна е при миома на матката, мастопатия на млечната жлеза, нощно напикаване при децата. Ускорява оздравяването на кожни заболявания, екземи и пр. При продължително използване разрушава камъни в бъбреците и отделителната система. Има и силно антидиабетично действие.
Употребата на билката е противопоказна при прединфарктно състояние, клапни процеси на сърцето и за деца под 8-годишна възраст.
 
 
Котешка стъпка
Clinopodium Vulgare L.
черновръхКотешката стъпка
е едногодишно растение с масленозелено стъбло, високо от 15 до 40 см.

Листата му приличат на чемширените, само че са по-големи.

Цветът представлява наредени в кръг килийки, които приличат на отпечатък от котешка стъпка, откъдето идва и името на билката, подчертава известният билкар Васил Чардаклиев.

Разпространена е из цялата страна, особено в полите на Стара планина, Средна гора и Родопите.

Съдържа вещество с успокояващо действие, стимулира силно регенеративните процеси на човешкия и животинския организъм, отразява се благоприятно на кръвоносната система, усилва съпротивителните сили.

Препоръчва се при: гинекологични заболявания, миома на матката, мастопатия на млечната жлеза, простати, бъбречнокаменна болест, отразява се добре на кръвоносната система, изчиства артериалните плаки и смущения в кръвоносната система, при високо кръвно налягане, стимулира регенеративните процеси на човешкия организъм, при ракови образувания, при гастрит, кожни заболявания, бемки, брадавици, екземи, пърхут и др.

Усилва съпротивителните сили, при нощно напикаване у деца, има антидиабетично действие.

Внимание! Да не се употребява при прединфарктно състояние, клапни процеси на сърцето, от бременни, кърмачки и деца под 8 години.
 
 


Сходни връзки

Котешка билка ще спаси хиляди от рака? | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Котешка билка ще спаси хиляди от рака?
Автор: Anonymous да 2008-11-11 @ 09:33 EET

моля, дайте някакви координати за връзка с професор Янчев. Имаме болен в семейството-на 40 години е, а вече е със няколко операции за такъв вид тумори.

 

Котешка билка ще спаси хиляди от рака?
Автор: Admin да 2008-11-11 @ 10:04 EET

Вижте този линк, дано нещо Ви помогне

http://www.bas.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0126&n=000031&g=

Котешка билка ще спаси хиляди от рака?
Автор: Anonymous да 2008-11-11 @ 10:23 EET
благодаря от сърце!
Котешка билка ще спаси хиляди от рака?
Автор: Anonymous да 2011-12-02 @ 17:21 EET


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди