изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:23 EEST
ДАНС и прокуратурата ще проверяват ДПС    
Ред и сигурност

По време на предаването Коритаров Лайф по Нова телевизия, лице на име Керим Караали заяви, че ДПС е участвала в продажбата на петрол от Русия за Турция. Той бе представен като предшественик на Ахмед Емин на поста началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган. Караали уточни, че е ръководел така наречения бизнес център на ДПС, тоест отговарял е за финансирането на партията. Караали определи ДПС като търговска партия. По думите му лидерът на ДПС Ахмед Доган се е срещал по негово време с бизнесмени, политици, а и направо с мафиоти. Възоснова на тези твърдения прокуратурата е наредила ДАНС да започне проверка срещу ДПС.



\"По това време партията беше много затруднена\", заяви Караали. По думите му спирали им телефонните и парното, а в централата тогава работили 28-30 души, които не получавали редовно заплата.

Караали разказа, че бизнесмени му давали по $1000 долара и чак след това той ги вкарвал на среща при Доган. Парите влизали или в касата на Доган, или на Касим Дал, в зависимост при кого идвали бизнесмените. Караали заяви още, че ДПС е участвало в продажба на петрол от Русия за Турция. Караали твърди, че запознал Доган със Степан Рибаков.

Тогава ДПС е била в опозиция, но е имало очакване да влезе във властта - така бившият функционер на партията обясни желанието за срещи.

Караали разказа, че е бил упълномощен от Доган и заместника му Касим Дал да посредничи за сделка между  \"Газпром\" и турски фирми, свързани с високопоставени политици, за доставка на петрол като  за това партията е трябвало да получи комисионна. По подобна схема той е участвал и в сделка за износ на желязо от Украйна.

Караали твърди, че има подписано пълномощно от Касим Дал и че това не са клевети, а действителни случаи. По думите му с Доган най-много общувал убитият Филип Найденов – Фатик.

В следствие на тези твърдения софийска градска прокуратура (СГП) е възложила на ДАНС да направи проверка за изясняване на изнесените факти. Градският прокурор Николай Кокинов уточни, цитиран от Дарик радио, че ДПС ще бъде проверена за незаконно финансиране.

ДПС: Караали беше портиер в централата

\"Не знам Караали да е работил това, което е работил Емин. Аз го помня като някакъв портиер\", заяви депутатът от ДПС Ахмед Юсеин, цитиран от БГНЕС.

Той бе категоричен, че е нямало човек на поста началник на кабинета на председателя Ахмед Доган, преди Ахмед Емин.
Запитан дали ДПС е имало финансови затруднения в началото на своето създаване, депутатът каза, че преди да получат субсидията, по закон, както е сега, партията се е издържала от членски внос. В момента народните представители от ДПС внасяли по 50 лв. в партийната каса.

bpost.bg

 


Сходни връзки

ДАНС и прокуратурата ще проверяват ДПС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди