изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:41 EEST
42 г. затвор за трафик на проститутки в Брюксел    
Ред и сигурност
Над 42 години затвор присъди Апелативният съд във Варна на членовете на престъпна група за трафик на жени, склонявани да проституират у нас и в чужбина, съобщиха от пресцентъра на съда.


Лидерът на групата Евелин Димов с прякор "Иво Джуджето" получи най-тежкото от наложените наказания - 6 години и 11 месеца затвор и 15 000 лева глоба.
Апелативният съд отмени присъдата на Варненския окръжен съд в оправдателната й част, с която Евелин Димов, Александър Иванакиев, Красимир Тодоров, Янко Димитров, Митко Панайотов Тодор Тодоров и Димитър Димитров - всички от Варна, бяха оправдани по обвиненията, че са извършвали трафик на пострадалите жени в чужбина.
За всяко едно от 19-те момичета, чийто трафик у нас и в чужбина е организирал, в съучастие с другите подсъдими, Евелин Димов получи наказание по 4 години и 11 месеца лишаване от свобода. Към този размер на най-тежкото от наложените му наказания, на основание чл.24 от НК съдът прибави още 2 години затвор и така общият размер на присъдата за Иво Джуджето стана 6 години и 11 месеца.
Александър Иванакиев, Красимир Тодоров, Янко Димитров, Митко Панайотов, Тодор Тодоров и Димитър Димитров получиха наказание за всяко едно от момичетата, чийто трафик са организирали по 4 години "лишаване от свобода" и по 5000 лева глоба. Апелативният съд завиши с 2 години определеният общ размер на всяка една от техните присъди. Така всеки един от шестимата ще изтърпи по 6 години затвор.
Групата на Иво Джуджето била създадена през лятото на 2001 г. от Евелин, който се познавал с всички подсъдими по делото. "Бизнесът" се състоял в набирането на момичета, склоняването им към проституция, осигуряването на условия за тази цел във Варна и на територията на курорта "Златни пясъци", а в последствие и транспортирането им към Брюксел. Трафикът на момичета към Белгия започнал през 2003 г. Повечето от жените били отвеждани до Брюксел с обществен транспорт или с наети от групата коли.
dir.bg
 


Сходни връзки

42 г. затвор за трафик на проститутки в Брюксел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди