изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:49 EEST
Хванаха сводника, осигурявал момчета на австралиеца    
Ред и сигурност
Варненският окръжен съд определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Халид Ш. Вели, обвинен за 4 тежки престъпления - сводничество, извършено по отношение на 4 малолетни лица, съобщиха от съда.


Вели е привлечен като обвиняем по досъдебно производство заедно с австралийския гражданин Джозеф Лий Смит, разследван за блудство с малолетни лица, за създаване и разпространение на порнографски материали.
29-годишният варненец е задържан вчера. Той е осигурявал момчета от ромската махала на Смит, като им обяснявал, че чужденецът ще ги снима и ще почерпи. Завършилият едва 7 клас Халид няма постоянна работа, а заради наркозависимостта си се нуждаел непрекъснато от средства. За всяко едно от момчетата, които осигурявал на австралиеца, той получавал заплащане.
Освен с тези обстоятелства, за да определи най-тежката процесуална мярка за принуда съдът се съобрази и със събраните до настоящия момент гласни доказателства. Те обосновават по категоричен начин предположението, че Халид е бил сводник на чужденеца.
Престъплението е тежко и се наказва от закона с "лишаване от свобода" от 2 до 10 години и глоба до 10 000 лв. Вели е осъждан за управление на автомобил след употреба на алкохол и е наркозависим. Всички тези факти и обстоятелства водят съда до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Халид Вели може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Определението на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 2 декември от 11,00 часа. dir.bg
 
 


Сходни връзки

Хванаха сводника, осигурявал момчета на австралиеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди